Highlights

Το εκτενές αφιέρωμα της Χαραυγής για την λαμπρή εκδήλωση των βραβεύσεων της ΠΟΕΛ

by: poH7el9e

0

Διαβάστε αναλυτικά το πλούσιο και εκτενές αφιέρωμα της Χαραυγής για την εκδήλωση των βραβεύσεων της ΠΟΕΛ:

Μετά από πολλά χρόνια η οικογένεια της ΠΟΕΛ ξανάσμιξε και ήταν όλα τα μέλη της εκεί. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Επαρχίας Λευκωσίας πραγματοποίησε εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν τα διακριθέντα σωματεία, ενώ τιμήθηκαν και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.

Μια βραδιά με λάμψη, όπου διοικήσεις, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, Δικαστική και Πειθαρχική Επιτροπή, χορηγοί, αθλοθέτες, μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., άτομα που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια, ιδρυτικά μέλη που αγωνίζονται σε πιο μεγάλες κατηγορίες, ήταν εκεί. Με σύνθημα «Με τον αθλητή, για τον αθλητή» η ΠΟΕΛ και το νέο της Δ.Σ. έδωσε πνοή και μεγάλη ενθάρρυνση στα 23 μέλη-σωματεία της να συνεχίσουν να προσφέρουν στο αγροτικό ποδόσφαιρο.

Παρόντες στην όλη εκδήλωση ήταν ο Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο βουλευτής και Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης, ο κ. Αντρέας Μαυρογιάννης, υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, Χρίστος Νεοφύτου και Μιχάλης Ιωάννου, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Νίκος Νικολάου, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, Πάμπος Χρίστου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, Κωνσταντίνος Στυλιανού, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΚ, Κωνσταντίνος Σκαμπύλης και ο πρόεδρος της ΣΤΟΚ, Μαρίνος Τιμοθέου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕΛ, Χριστάκης Γεωργίου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι «η μαζική σας παρουσία μάς τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να διεκδικούμε για το αγροτικό ποδόσφαιρο και γενικά για τον κοινωνικό αθλητισμό, τους νέους και τις νέες στις τοπικές κοινωνίες». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΛ επεσήμανε στη συνέχεια ότι «οι λόγοι, οι στόχοι και το όραμα των πρωτοπόρων ιδρυτών των μορφωτικών μας συλλόγων αλλά και της ΠΟΕΛ είναι επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Χριστάκης Γεωργίου επεσήμανε στη συνέχεια ότι «εμπνευσμένοι από τις αρχές και αξίες των πρωτοπόρων, αλλά και με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, αναλάβαμε ως νέο Δ.Σ. τα καθήκοντά μας στις 27.10.2021. Όραμά μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τα σωματεία-μέλη μας να αναπτύξουν αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δράση. Να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών υγιούς απασχόλησης των νέων στους τοπικούς μας συλλόγους μέσα από το ποδόσφαιρο αλλά και μέσα από άλλα αθλήματα χαμηλού κόστους. Να συμβάλουμε στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για να ξεπεραστούν τα διαχρονικά προβλήματα του Αγροτικού Ποδοσφαίρου μέσα και από τη συμμετοχή μας στη ΣΤΟΚ. Να συμβάλουμε ούτως ώστε η νεολαία του τόπου να μείνει μακριά από κάθε μορφή εξάρτησης. Να διοργανώνουμε καθαρά και αθλητοπρεπή πρωταθλήματα, όπου θα πρυτανεύει το ήθος και το τίμιο παιχνίδι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΛ αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δυσκολίες που προκύπτουν για τα σωματεία της Ομοσπονδίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το Αγροτικό Ποδόσφαιρο δικαιούται και αξίζει περισσότερα. Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα σε αυτή την αίθουσα, αλλά και πολλοί άλλοι εθελοντές και αθλητές που δεν βρίσκονται απόψε μαζί μας, δεν είναι επαίτες. Δεν ζητούν εφάπαξ ποσά απλά για να σωπάσουν, να χειροκροτήσουν. Θέλουν και απαιτούν αυτό που δικαιούνται. Εκτός από τον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων, της βιτρίνας και του πρωταθλητισμού, υπάρχει και ο λαϊκός, μαζικός αθλητισμός, υπάρχει το ποδόσφαιρο της αλάνας και της γειτονιάς. Ενημερωτικά, την περίοδο 2010-11 στις τάξεις της ΣΤΟΚ υπήρχαν εν ζωή παγκύπρια 250 ποδοσφαιρικές ομάδες και το 2021-22 τελείωσε η αγωνιστική χρονιά με 142, δηλαδή 108 ομάδες λιγότερες σε 11 χρόνια, χωρίς να γνωρίζουμε πόσα σωματεία θα βρουν τελικά τη δύναμη να συνεχίσουν τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».

Είπε επίσης ότι «πρέπει να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός με άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροχρόνιους στόχους για την πραγματική στήριξη του Αγροτικού Ποδοσφαίρου, αρχής γενομένης από τις γηπεδικές υποδομές, το κόστος διαιτησίας, δελτία υγείας, απινιδωτές στα γήπεδα και πολλά άλλα. Εμείς θα διεκδικήσουμε στοχευμένη οικονομική στήριξη, ακολουθώντας συμφωνημένο πλάνο και χρονοδιαγράμματα και όχι εισφορές και χορηγίες στα ταμεία του αγροτικού ποδοσφαίρου».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΛ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί: «Αγορά της πρώτης στολής σε όλα τα σωματεία μέλη-μας για την ποδοσφαιρική χρονιά 2022-23. Κάλυψη του κόστους των ιατρικών εξετάσεων για την έκδοση του δελτίου υγειάς στους ποδοσφαιριστές των σωματείων-μελών μας. Εισαγωγή του θεσμού του παρατηρητή σε επιλεγμένους αγώνες των πρωταθλημάτων μας, με την ΠΟΕΛ να καλύπτει το 50% του κόστους. Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΠΑ.Σ.Π., με το οποίο θωρακίζεται και αναβαθμίζεται ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής της ΠΟΕΛ. Ένταξη των ενεργειών μας κάτω από το σύνθημα “Το Αγροτικό Ποδόσφαιρο στο Φως”, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του ρόλου των σωματείων της ΠΟΕΛ στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται, της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής τους δράσης, των προσπαθειών των ανθρώπων που κρατούν εν ζωή τα σωματεία μας, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών των ομάδων μας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αγροτικό Ποδόσφαιρο».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΟΑ το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Χρίστος Νεοφύτου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ο ΚΟΑ στέκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό της ΠΟΕΛ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Νίκος Νικολάου, στη δική του παρέμβαση είπε ότι «η ΚΟΠ δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ μικρών και μεγάλων ομάδων. Κριτήριο για εμάς αποτελεί η αγάπη, το πάθος και οι θυσίες ανθρώπων που υπηρετούν το ποδόσφαιρο και εσείς που βρίσκεστε εδώ, είστε οι παράγοντες και οι αθλητές που πραγματικά θέλουμε να τιμούμε και να στηρίζουμε τον αγώνα που διεξάγεται για να κρατήσετε ζωντανό το ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο».

Οι βραβευθέντες Αρκετές ήταν οι βραβεύσεις που έγιναν για τα σωματεία που διακρίθηκαν τη σεζόν 2021-2022, αλλά και οι τιμητικές διακρίσεις στα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΛ. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι Νίκος Γιατρού (πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΛ), Γεώργιος Χρυσοστόμου (Κίτσιος), ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΛ, Πίνδαρος Κούλα, ταμίας της Ομοσπονδίας, ο αείμνηστος Ξάνθος Χριστοδουλίδης, ο οποίος διετέλεσε μέλος της ΠΟΕΛ.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν οι διαιτητές των τελικών Κυπέλλου σε Α’ και Β’ Κατηγορία.

Καλύτερη Επίθεση Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: ΑΕ ΣΙΑΣ.

Καλύτερη Άμυνα Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: ΑΕ ΣΙΑΣ.

Καλύτερη Επίθεση Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Καλύτερη Άμυνα Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας: Μιχάλης Αντωνίου της Αναγέννησης Τσερίου / 18 γκολ σε 21 αγώνες.

Τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στην Α’ Κατηγορία: Παντελής Βασιλείου της ΑΕΛ Λακατάμιας / 8 clean sheets σε 21 αγώνες.

Πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: Κύπρος Πετρίδης του ΑΟΛ Λακατάμιας / 16 γκολ σε ισάριθμους αγώνες.

Τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στη Β’ Κατηγορία: Κωνσταντίνος Τρύφωνος της ΑΕ ΣΙΑΣ / 10 clean sheets σε 14 αγώνες.

Βραβείο Fair Play σε ποδοσφαιριστή: Αντρέας Καλλούρης / ΠΡΟΟΔΟΣ Καιμακλίου.

Κύπελλο Ανόδου στην Επίλεκτη κατηγορία της Σ.Τ.Ο.Κ: Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Ομάδα Ήθους Β’ Κατηγορίας: ΕΛΠΙΔΑ Γουρρίου.

Ομάδα Ήθους Α’ Κατηγορίας: ΔΟΞΑ Δευτεράς.

Φιναλίστ Κύπελλο, Β’ Κατηγορίας: ΑΟΛ Λακατάμιας.

Κυπελλούχος Β’ Κατηγορίας: ΑΕ ΣΙΑΣ.

Φιναλίστ Κυπέλλου, Α’ Κατηγορίας: Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Κυπελλούχος Α’ Κατηγορίας: ΑΕΛ Λακατάμιας.

Δευτεραθλήτρια ομάδα Β’ Κατηγορίας ΑΟΛ Λακατάμιας.

Πρωταθλήτρια ομάδα Β’ Κατηγορίας: ΑΕ ΣΙΑΣ.

Δευτεραθλητής Α’ Κατηγορίας: ΑΕΛ Λακατάμιας.

Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας: Αναγέννηση Λυθροδόντα.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin