ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

by: POEL

0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

by: POEL

0

Οι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι τα πρώτα τριάντα χρόνια (1959 – 1988).

1959

Η πρώτη επίσημη διοργάνωση της ΠΟΕΛ διεξήχθη με τη συμμετοχή 22 ομάδων σε δυο περιφέρειες των 11. Πρωταθλήτριες ομάδες αναδείχτηκαν ο Παρνασσός Στροβόλου, και ο Άδωνις Ιδαλίου. Δεν διεξήχθησαν αγώνες κυπέλλου.

1959-60    

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με τη συμμετοχή 29 ομάδων χωρισμένων σε 4 περιφέρειες. Παρνασσός Στροβόλου, Νεολαία Τράχωνα, Αναγέννηση Παλλουριώτισσας και Άδωνις Ιδαλίου, πρώτευσαν στις 4 περιφέρειες. Δεν διεξήχθη ο θεσμός του κυπέλλου,

1960-61

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις νικήτριες ομάδες

1961-62

Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν στο πρωτάθλημα 13 ομάδες χωρισμένες σε 2 περιφέρειες και νικήτριες ομάδες τον Αχιλλέα Δικώμου  και την Αναγέννηση Παλλουριώτισσας. Δεν διεξήχθη το Κύπελλο και αντικαταστάθηκε από πρωτάθλημα seven-a-side, το οποίο κατέκτησε η Πρόοδος Καϊμακλίου

1962-63

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 30 ομάδες χωρισμένες σε 4 περιφέρειες. Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν ο Ερυθρός Αστέρας Πέρα Χωρίου, η Νεολαία Τράχωνα, ο Ερμής Τραχωνίου, και ο Ονήσιλλος Γερολάκκου.  Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκαν ο Ονήσιλλος Γερολάκκου και ο Ερμής Τραχωνίου.

1963-64

Λόγω των διακοινοτικών ταραχών δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα και η Ομοσπονδία αποφάσισε τη διεξαγωγή Κυπέλλου με τη συμμετοχή 20 ομάδων. Στον τελικό ο Ονήσιλλος Γερολάκκου κατέβαλε τον Απόλλωνα Νέου Χωρίου Κυθραίας και αναδείχθηκε κυπελλούχος.

1964-65

Το πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά με τη συμμετοχή 34 ομάδων κατανεμημένες  σε 4 περιφέρειες. Πρωταθλήτριες ομάδες αναδείχθηκαν ο Ερυθρός Αστέρας Πέρα Χωρίου, η ΕΔΟΝ Αθηαίνου, ο Ηρακλής Βουνού και ο ΑΕΤΟΣ Ποταμιάς. Δεν έγινε ο θεσμός του κυπέλλου.

1965-66

Με 40 ομάδες σε 5 περιφέρειες έγινε το πρωτάθλημα της περιόδου με τις ομάδες του ΕΑΣ Αγίου Δομετίου, Απόλλωνα Αθηαίνου, Αθλητικού Ομορφίτας και ΑΠΟΠ Παλαικύθρου να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Δεν έγινε ο θεσμός του κυπέλλου.

1966-67

Με ρεκόρ συμμετοχών 48 ομάδων διεξήχθη το πρωτάθλημα αφού προσελκύονται και ομάδες εκτός επαρχίας Λευκωσίας. Η Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να δημιουργήσει και έκτη αγωνιστική περιφέρεια  με τις ομάδες του Αχιλλέα Δικώμου, Άτλα Αγλαντζιάς, Ατρόμητου Πυροϊου, Απόλλωνα Γερίου, ΕΝΑ Αλάμπρας και ΕΔΟΝ Κοκκινοτριμιθιάς να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις. Κυπελλούχος της περιόδου αναδείχτηκε ο ΕΑΣ Αγίου Δομετίου που κέρδισε στον τελικό τον Ερμή Αραδίππου με 2-1.

1967-68

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στις 5 περιφέρειες με τη συμμετοχή 39 ομάδων. Η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας, η Πρόοδος Μιάς Μηλιάς, η Δόξα Δευτεράς, η ΑΕΜ Τράχωνα και η ΑΕΚ Κόρνου κέρδισαν τις πρώτες θέσεις ενώ ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ Άδωνι Ιδαλίου και Ερυθρού Αστέρα Πέρα Χωρίου Νήσου έληξε ισόπαλος και πήγε σε επαναληπτικό αγώνα.

1968-69

Αυτή τη περίοδο υπήρξε αύξηση των ομάδων σε 46 που οδήγησε και πάλι σε 6 περιφέρειες. Τα περιφερειακά πρωταθλήματα κέρδισαν οι ομάδες Ομόνοια Άσσιας, Θρίαμβος Παλλουριώτισσας, ΑΣΟΛ Λακατάμιας, Μορφωτικός Τύμπου, Απόλλων Βώνης και Νέα Γενεά Αγίας Μαρίνας.Από αυτή τη χρονιά καθιερώθηκε το πρωτάθλημα πρωταθλητριών με την Νέα Γενεά Αγίας Μαρίνας να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια αφού κέρδισε στον τελικό τον ΑΣΟΛ Λακατάμιας. Κυπελλούχος της περιόδου αναδείχτηκε η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που νίκησε στον τελικό τον Απόλλωνα Αθηαίνου με 4-1

1969-70

Η χρονιά ανήκε στην Ομόνοια Άσσιας, η οποία κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΟΕΛ να κερδίσει το νταμπλ. Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 40 ομάδες χωρισμένες σε 5 περιφέρειες. Η Ομόνοια προήλθε από την ενοποίηση δυο άλλων σωματείων του χωριού, την ΕΑΚ Άσσιας που ιδρύθηκε το 1946 και τον Ερμή Άσσιας, που ιδρύθηκε το 1953. Η Ομόνοια συμμετείχε αρχικά στο πρωτάθλημα της ΕΠΟΑ Αμμοχώστου όπου το 1967 κέρδισε τον τίτλο αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στην ΠΟΕΛ όπου το πρωτάθλημα θεωρείτο πιο ανταγωνιστικό.

1970-71

Από αυτή τη περίοδο οι «περιφέρειες» μετονομάζονται «όμιλοι» και στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 41 ομάδες σε 4 ομίλους. Πρωταθλήτρια της ΠΟΕΛ αναδεικνύεται η ομάδα του Αχιλλέα Δικώμου που κέρδισε στον τελικό αγώνα των πρωταθλητριών την Πρόοδο Καϊμακλίου με 6-0. Κυπελλούχος αναδείχτηκε η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που κέρδισε στον τελικό τον ΕΑΣ Αγίου Δομετίου με 3-2. Στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΛ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το κλίμα μισαλλοδοξίας που διαμόρφωναν οι παράνομες ενέργειες κατά της Δημοκρατίας και οι οποίες είχαν στο στόχαστρο και σωματεία της Ομοσπονδίας.

1971-72

Στο πρωτάθλημα της περιόδου συμμετείχαν 45 ομάδες σε 5 ομίλους. Ο Άδωνις Ιδαλίου ήταν η ομάδα που ξεχώρισε αφού κέρδισε τον όμιλο του και αναδείχτηκε πρωταθλητής κερδίζοντας στον τελικό των πρωταθλητριών. Διεκδίκησε και το Κύπελλο της ΠΟΕΛ αφού έφτασε μέχρι τον τελικό όπου όμως έχασε από τον Ερμή Αραδίππου με 3-1.

1972-73

Η ΠΟΕΛ είχε πλέον καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο αγροτικό ποδόσφαιρο  με το πιο ανταγωνιστικό και πολυπληθές πρωτάθλημα στον τόπο. Αυτή την περίοδο συμμετείχαν στο πρωτάθλημα 48 ομάδες σε 5 ομίλους. Η ομάδα που ξεχώρισε ήταν η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας η οποία αφού κέρδισε τον όμιλο της, κατέβαλε στον τελικό πρωταθλητριών την Ομόνοια Βορείου Πόλου με 4-1 και πήρε τον τίτλο. Κυπελλούχος αναδείχτηκε η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα Πέρα Χωρίου που νίκησε στον τελικό την Ομόνοια Βορείου Πόλου με 5-1. Η Ομόνοια Β.Π έπαιξε σε δυο τελικούς και έμεινε με άδεια χέρια…

  • Τον Νιόβρη του 1972 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου Διαιτητών της ΠΟΕΛ.

1973-74

Η χρονιά της τραγωδίας! Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας από την παράνομη δράση της ΕΟΚΑ Β’ Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 47 ομάδες σε 5 ομίλους. Η πανίσχυρη Αναγέννηση Παλλουριώτισσας αφού κέρδισε τον όμιλο της, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια νικώντας στον τελικό των πρωταθλητριών την Ολυμπιάδα Λυμπιών. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Πρόοδος Μιας Μηλιάς που επικράτησε στον τελικό του Άδωνη Ιδαλίου 4-2.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στις 15 του Ιούνη 1974, ακριβώς ένα μήνα πριν από το προδοτικό πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Καραβά, στη παρουσία των στελεχών του Δ.Σ της ΠΟΕΛ, Άκη Φάντη και Ρένου Πιπερίδη, που αποφάσισε την ένταξη στη δύναμη της ΠΟΕΛ, πέντε σωματείων της επαρχίας Κερύνειας. Επρόκειτο για τα σωματεία Άρη Καραβά, ΑΠΟΒ Βασίλειας, Νέα Λάμπουσα Λαπήθου, ΑΣΚ Καράκουμι και Ομόνοια Αγίου Επίκτητου. Δυστυχώς η απόφαση ποτέ δεν υλοποιήθηκε…

1974-75

Παρα τις τραγικές συνέπειες του μαύρου καλοκαιριού του 1974, η ΠΟΕΛ και τα σωματεία της όρθωσαν το ανάστημα τους και μέσα από τις στάχτες κατάφεραν να διοργανώσουν πρωτάθλημα το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «Ειδικό». Μια από τις πρώτες ενέργειες της Ομοσπονδίας ήταν η σύσταση «Ειδικού Ταμείου ανακούφισης των Προσφυγοποιηθέντων Σωματείων, στο οποίο έγιναν εισφοράς απο τα σωματεία που δεν είχαν εκτοπισθεί. Το Ειδικό πρωτάθλημα έγινε με τη συμμετοχή 30 ομάδων σε 4 ομίλους, τους οποίους κέρδισαν οι ομάδες Ερυθρός Αστέρας Πέρα Χωρίου, ΑΕΛ Πάνω Λακατάμιας, ΕΑΣ Αγίου Δομετίου και Άτλας Αγλαντζιάς. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που νίκησε στον τελικό την ΕΔΟΝ Αλάμπρας.

1975-76

Με την επιστροφή σε σχετική ομαλότητα, η ΠΟΕΛ συνέχισε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων της. Αυτή τη περίοδο συμμετείχαν 44 ομάδες σε 5 ομίλους. Άτλας Αγλαντζιάς, Ομόνοια Στροβόλου, Άδωνις Ιδαλίου, ΠΑΟΚ Κλήρου και Θύελλα Κοκκινοτριμιθιάς κέρδισαν τους ομίλους τους και πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Άδωνη Ιδαλίου που κέρδισε στον τελικό την Ομόνοια Στροβόλου. Κυπελλούχος αναδείχτηκε η Πρόοδος Καϊμακλίου που επικράτησε στον τελικό της Προόδου Μιάς Μηλιάς.

1976-77

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της χρονιάς ήταν η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που πέτυχε το ντάμπλ. Το πρωτάθλημα έγινε με τη συμμετοχή 45 ομάδων σε 5 ομίλους και στον τελικό των πρωταθλητριών η Αναγέννηση νίκησε την Ομόνοια Λακατάμιας με 4-1. Στον τελικό  του κυπέλλου η ομάδα της Παλλουριώτισσας επικράτησε του Κέντρου Νεότητας Ορούντας και συμπλήρωσε το νταμπλ!.

Αξιοσημείωτο της χρονιάς αυτής είναι η ίδρυση της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου (ΣΤΟΚ), που αποτέλεσε ουσιαστικά την ενοποίηση του αγροτικού ποδοσφαίρου, με την κάθε ομοσπονδία να διοργανώνει το πρωτάθλημα της στα πλαίσια της ΣΤΟΚ.

1977-78

Με κίνητρο τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα πρωταθλητριών που θα διοργάνωνε η ΣΤΟΚ, διεξάγονταν πλέον τα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ και όλων των αγροτικών ομοσπονδιών. 47 ομάδες σε 5 ομίλους ρίχτηκαν στη μάχη με την Πρόοδο Καϊμακλίου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια αφού κατέβαλε στον τελικό του πρωταθλητριών την Ομόνοια Κάτω Λακατάμιας με 2-1. Η πρόοδος Μιάς Μηλιάς έχει καταγραφεί ως η πρώτη ομάδα της ΠΟΕΛ που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η ΑΕΚ Στροβόλου που νίκησε στον τελικό την Ομόνοια Κάτω Λακατάμιας με 2-1.

1978-79

Με τη συμμετοχή 48 ομάδων σε 6 ομίλους έγινε το πρωτάθλημα της χρονιάς. Πρωταθλήτρια της ΠΟΕΛ αναδείχτηκε η Ομόνοια Κάτω Λακατάμιας που νίκησε στον τελικό των πρωταθλητριών τον Άτλαντα Αγλαντζιάς με 4-3. Κυπελλούχος αναδείχτηκε η ομάδας της Ολυμπιάδας Λυμπιών αφού νίκησε στα πέναλτι τον Άτλαντα Αγλαντζιάς με 5-3. Ο Άτλας έπαιξε σε δυο τελικούς αλλά δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα τίτλο.

1979-80

Η Ολυμπιάδα Λυμπιών ήταν η ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια αυτή τη περίοδο αφού νίκησε στον τελικό των πρωταθλητριών τη Δόξα Δευτεράς με 1-0. Το πρωτάθλημα έγινε με τη συμμετοχή 46 ομάδων σε 6 ομίλους. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που επικράτησε στον τελικό της Ομόνοιας Βορείου Πόλου,

1980-81

Με 6 ομίλους και 45 ομάδες διεξήχθη το πρωτάθλημα της περιόδου. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η νεοσύστατη ομάδα της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου, που προήλθε από την ενοποίηση των ομάδων Ερυθρός Αστέρας και Πρόοδος το 1980, δημιουργώντας μια πανίσχυρη ομάδα. Στον τελικό η ΜΕΑΠ κέρδισε την Πρόοδο Καϊμακλίου ενώ το κύπελλο κέρδισε ο Άτλας Αγλαντζιάς νικώντας στον τελικό την Ομόνοια Στροβόλου με 5-1.

1981-82

Αυτή η περίοδος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ αφού 58 ομάδες αγωνίστηκαν σε 7 ομίλους με δυναμική την παρουσία του Κέδρου Κορμακίτη. Η Μαρωνίτικη ομάδα ανέστειλε τη δραστηριότητα της μετά το 1974 αλλά κατάφερε να επαναδραστηριοποιηθεί στην προσφυγιά. Αναδείχτηκε πρωταθλήτρια  νικώντας στον τελικό των πρωταθλητριών την ΕΔΟΝ Αστρομερίτη με 1-0. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Ολυμπιάδα Λυμπιών αφού διέλυσε τον Απόλλωνα Γερίου στον τελικό με 6-0.

1982-83

Οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα σπάζουν το φράγμα των 60 ομάδων αφού 62 ομάδες διαγωνίζονται σε 8 ομίλους. Το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΕΑΣ Αγίου Δομετίου, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία, αφού νίκησε στον τελικό των πρωταθλητριών τον Κέδρο Κορμακίτη με 1-0. Κυπελλούχος ομάδα αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Κλήρου αφού κέρδισε στον τελικό την ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου με 1-0

1983-84

Η ανοδική πορεία της ΠΟΕΛ συνεχίζεται με 65 ομάδας να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και τη δημιουργία 9ου ομίλου. Η ομάδα της ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 2η φορά σε τρία χρόνια νικώντας τον Κέδρο Κορμακίτη με 4-2 στον τελικό πρωταθλητριών. Ο Κέδρος κατάφερε να πάρει τον άλλο τίτλο αφού νίκησε στον τελικό του κυπέλλου τη Δόξα Δευτεράς με 1-0.

1984-85

Ο ΕΑΣ Αγίου Δομετίου πραγματοποίησε άλλη μια πρωταγωνιστική πορεία και ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για 2η φορά μέσα σε τρία χρόνια. Στον τελικό των πρωταθλητριών ομάδων κατέβαλε τον Κέδρο Κορμακίτη με 3-2 στην παράταση. Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Παρνασσός Στροβόλου που νίκησε στον τελικό την Αναγέννηση Παλλουριώτισσας με 4-1. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και πάλι 65 ομάδες αλλά σε 7 ομίλους.

Στη Γενική Συνέλευση του 1984 καθιερώθηκε Βραβείο «ισάξιο του βραβείου για τον τίτλο στο πρωτάθλημα και το κύπελλο», όπως αναφερόταν στην απόφαση. Ήταν ακόμα μια ένδειξη της σημασίας που η ΠΟΕΛ έδινε στην αθλητοπρέπεια και το ήθος.

1985-86

Το 1985 σημαδεύτηκε από την ιστορική απόφαση της ΚΟΠ για τη δημιουργία της Δ’ κατηγορίας. Μια απόφαση που αρχικά προκάλεσε ενθουσιασμό, αφού ομάδες από όλες τις αγροτικές ομοσπονδίες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό, αλλά μετατράπηκε σε μπούμερανγκ αφού πολλά σωματεία οδηγήθηκαν σε μεγάλα οικονομικά ξανοίγματα και τεράστια ελλείμματα. Στο πρωτάθλημα της ΠΟΕΛ πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο των πρωταθλητριών, με 2η την Δόξα Δευτεράς. Κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Παγκύπριος Συνοικισμού Στρόβολος Γ’ που νίκησε στον τελικό τον ΕΑΣ Μιτσερού με 2-1.

1986-87

Αυτή την περίοδο ήταν η σειρά της Δόξας Δευτεράς να πετύχει τον μεγάλο άθλο του ντάμπλ, κάτι που θεωρήθηκε απροσδόκητη επιτυχία αφού στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν είχε παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό. Και όμως αφού κέρδισε τον όμιλο της συμμετείχε στον όμιλο των πρωταθλητριών ομάδων όπου τερμάτισε πρώτη, αφήνοντας στη 2η θέση τον Απόλλωνα Γερίου. Στον τελικό του Κυπέλλου είχε αντίπαλο την ομάδα του Αρίωνα Εργατών τον οποίο κέρδισε με 2-0.

Αξιοσημείωτη δράση της ΠΟΕΛ τον Μάρτη του 1987 ήταν η διοργάνωση Παγκύπριου Σεμιναρίου με θέμα «Πάταξη της Βίας στα γήπεδα»  με εισηγητές τους Ντίνο Θεοδώρου, αθλητικογράφο, Πέτρο Κληρίδη, Πρόεδρο Δικαστικής ΠΟΕΛ (μετέπειτα Γενικός Εισαγγελέας) και Ανδρέα Καρεκλά. Πρόεδρο Συνδέσμου Διαιτητών ΠΟΕΛ.

1987-88

Το πρωτάθλημα αυτής της περιόδου ήταν το πολυπληθέστερο από καταβολής της ΠΟΕΛ αφού σε αυτό συμμετείχαν 66 ομάδες που διαγωνίσθηκαν σε 7 ομίλους. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Απόλλωνα Γερίου, ένα από τα πρώτα σωματεία που ιδρύθηκαν το 1938 και στα 50χρονα του κατάφερε να κατακτήσει τον επίζηλο τίτλο. Ο Απόλλων Γερίου αφού κέρδισε τον όμιλο του, τερμάτισε πρώτος στον όμιλο Πρωταθλητριών με 2η τη Δόξα Δευτεράς. Κυπελλούχος ομάδα αναδείχθηκε ο ΕΑΣ Αρεδιού που νίκησε στον τελικό τη Πρόοδο Καϊμακλίου με 1-0.

Άξιο αναφορά από αυτή τη περίοδο είναι ότι η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΛ ταυτίστηκε με δυο ιστορικά γεγονότα για την Ομοσπονδία. Το πρώτο αφορούσε στα 30χρονο από την ίδρυση της ΠΟΕΛ και το δεύτερο την αποχώρηση του Ρένου Πιπερίδη από την προεδρία της Ομοσπονδίας. Ο Ρένος Πιπερίδης ανακηρύχθηκε για την προσφορά του ως Επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕΛ ενώ το 2016 τιμήθηκε με το «Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή – Νική Γεωργίου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ», για τη συνολική προσφορά του στο αγροτικό ποδόσφαιρο.

Αυτά ήταν τα πρώτα τριάντα χρόνια….. μείνετε συντονισμένοι

Σημείωση :

Όλα τα στοιχεία που περιέχει το κείμενο, αντλήθηκαν από το Λεύκωμα των 60χρονων της ΠΟΕΛ  (1958-2018), όπου επιμελήθηκε ο αθλητικογράφος Σάββας Κοσιάρης.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin