Νέα

Τρόπος Λειτουργίας του Σύνδεσμου Διαιτητών ΠΟΕΛ

by: Antreas17

0

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Πρόεδρος του Σύνδεσμου Διαιτητών ΠΟΕΛ, κ. Δάνος Μικελλίδης, μας μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας του Συνδέσμου. Έτσι εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Ο Σύνδεσμος βασίζεται πλέον στο ανανεωμένο Καταστατικό το οποίο αναβαθμίστηκε το 2006. Η θητεία των Δ.Σ. διαρκεί τρία χρόνια. Η εκλογή τους προκύπτει μέσα απο τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κάθε χρόνο, αρχές Ιανουαρίου διεξάγεται η ετήσια Χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Διαιτητών ΠΟΕΛ. Ο Σύνδεσμος επίσης τιμά και την Εργατική Πρωτομαγιά με μία οικογενειακή εκδήλωση, όπου όλοι οι διαιτητές αγωνίζονται μεταξύ τους σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Με το πέρας τουυ αγώνα ακολουθεί πάντα μία δεξίωση στην οποία όλοι διασκεδάζουν μαζί.

Για να προσληφθεί ένας διαιτητής απο τον Σύνδεσμο πρέπει πρώτα να περάσει απο μία συνέντευξη με τον κ. Μικελλίδη. Στην συνέντευξη αυτή θα του δωθούν κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες είναι υπόχρεος να ακολουθήσει. Επίσης αξιολογούνται οι γνώσεις, οι ικανότητες του και ο χαρακτήρας του. Μετέπειτα αφότου ενταχθεί στο δυναμικό του Συνδέσμου, στον πρώτο αγώνα τον οποίο θα οριστεί ώς διαιτητής, ο κ. Μικελλίδης θα παρατηρεί τον αγώνα αυτό.

Βασικός κανόνας του Συνδέσμου είναι όλοι οι διαιτητές οι οποίοι σφυρίζουν αγώνες της Ομοσπονδίας, πρέπει να είναι και μέλη του συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος με τη σειρά του προσφέρει ετήσια σεμινάρια διαιτησίας σε όλους τους διαιτητές του. Τα σεμινάρια αυτά γίνονται συνήθως στα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης ο Σύνδεσμος απαιτεί απο τους διαιτητές του να διατηρούν καλή φυσική κατάσταση και ζητά να κάνουν τακτικές προπονήσεις. Επίσης όλοι οι διαιτητές θα πρέπει να έχουν ενεργό Δελτίο Υγείας για όσο διορίζονται να διετητεύσουν αγώνες. Διαιτητής ο οποίος δεν έχει Δελτίο Υγείας, δεν σφυρίζει αγώνα και αμέσως γίνεται αλλαγή του με κάποιον άλλο ο οποίος θα έχει τα απαραίτητα.

Οι ορισμοί των διαιτητών γίνονται απο τον Κ. Δάνο εδώ και 28 χρόνια, πράγμα το οποίο απαιτεί αρκετή δουλειά όπως μας δήλωσε. Για να γίνουν σωστοί διορισμοί και να μην υπάρχουν προβλήματα και αλλαγές πρέπει να υπάρχει πλήρης συνεννόηση μεταξύ των διαιτητών.

Απο το 2010 όταν ανέλαβε την προεδρία ο κ.Μικελλίδης υπάρχει πειθαρχία στις τάξεις του Συνδέσμου, έτσι όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο αφορά τους διαιτητές, εξετάζεται και επιρρήπτονται οι ανάλογες ποινές. Ο Σύνδεσμος διατηρεί το δικαίωμα ακόμη και να διαγράψει κάποιο διαιτητή ο οποίος δεν θα συμμορφώνεται στις αποφάσεις του Δ.Σ. και στο ότι προβλέπει το Καταστατικό. Για αυτό το λογό και βαθμολογούνται οι διαιτητές και μετέπειτα διαχωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Η βαθμολογία αυτή πηγάζει απο την συνεχή τους αξιολόγηση. Οι τέσσερις κατηγορίες είναι: α) Διαιτητές Α΄Κατηγορίας, β) Βοηθοί Διαιτητές Α΄Κατηγορίας, γ) Διαιτητές Β΄Κατηγορίας και δ) Βοηθοί Διαιτητές Β΄Κατηγορίας.

Απο τις 12 Αγροτικές Ομοσπονδίες, ο Σύνδεσμος Διαιτητών ΠΟΕΛ είναι ο μόνος που θεωρείτε Επίσημος και Νόμιμος. Έτσι δεν δέχεται υποδείξεις και παρεμβάσεις απο κανένα, ακόμη και απο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της ΠΟΕΛ. Ο Σύνδεσμος στεγάζεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όλοι μαζί μοιράζονται κοινή στέγη και για αυτό το λόγο η Ομοσπονδία ξεχωρίζει για την οργάνωση της, αλλά ο καθένας απο το δικότου πόστο και με τις δικές του αρμοδιότητες. Ο Σύνδεσμος πάντα είχε, έχει και θα έχει καλές σχέσεις και πλήρη συνεργασία με την Ομοσπονδία και όσους εργάζονται για αυτή. Έτσι όταν προκύπτει το οποιοδήποτε πρόβλημα, μέσα απο διάλογο μεταξύ τους όλοι έχουν πλήρη ενημέρωση.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin