Highlights

«Στον αγώνα κατά του ρατσισμού είμαστε συμπαίκτες»

by: poH7el9e

0

Η 21 η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα εξάλειψης φυλετικών διακρίσεων. Επ΄ αφορμής της μέρας αυτής, η ΠΟΕΛ επαναδιατυπώνει την θέση της ενάντια σε κάθε ρατσιστική ενέργεια, οποιασδήποτε μορφής.

Δυστυχώς τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας έπληξαν και τον δικό μας τόπο. Ως ΠΟΕΛ θεωρούμε ότι η λύση του μεταναστατευτικού και του προσφυγικού δεν θα λυθεί με τα φασιστικά πογκρόμ και το ξυλοδαρμό απλών εργαζομένων, αλλά με συγκεκριμένο κ εφαρμόσιμο πλάνο δράσης από την κυβέρνηση, το οποίο απουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Ως Ομοσπονδία θεωρούμε τεράστια ανάγκη την κοινωνική ενσωμάτωση και στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να επιβιώσουν. Στις δικές μας δυνατότητες, επιχειρούμε τις πιο πάνω διακηρύξεις να τις μετουσιώσουμε σε πράξη. Ως εκ τούτου, οι διοργανώσεις της Ομοσπονδίας μας κατά την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά διεξάγονται κάτω από το σύνθημα «Στον αγώνα κατά του ρατσισμού είμαστε συμπαίκτες».

Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιείται με τη στήριξη και τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) και της ΚΟΠ. Συγκεκριμένα, σε κάποιους αγώνες που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου, οι Ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πανό με το σύνθημα της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Η ενέργεια αυτή θα επαναληφθεί και σε άλλους αγώνες των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μας, καθώς επίσης και στις Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας. Αυτό είναι μία από τις διάφορες ενέργειες που προτίθεται να πραγματοποιήσει το ΔΣ της ΠΟΕΛ μέσα στο 2024, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και αφετέρου την προώθηση εισηγήσεων που κινούνται στην λογική της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης μεταναστών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα επαναφέρουμε προς συζήτηση την εισήγηση που καταθέσαμε στην ΣΤΟΚ το 2022, σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής στο Φύλλο Αγώνος των αγώνων του Αγροτικού Ποδοσφαίρου μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές Φοιτητές Υπήκοοι Τρίτων Χωρών και/ή Εργαζόμενοι Υπήκοοι Τρίτων Χωρών και/ή Αναγνωρισμένοι Πρόσφυγες. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επαναλάβουμε την ετοιμότητα μας ως Ομοσπονδία να συζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς οποιαδήποτε εισήγηση η οποία συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και προσθέτει στην ποιότητα ζωής όλων όσων επιζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο παρών και μέλλον.

Δείτε φωτογραφίες από τα πανό που αναρτήθηκαν σε αγώνες σωματείων της ΠΟΕΛ ενάντια στον ρατσισμό:

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin