Highlights

O Δρ. Μαρίνος Τιμοθέου εφ΄ όλης της ύλης για το Αγροτικό Ποδόσφαιρο

by: poH7el9e

0

Ο Δρ. Μαρίνος Τιμοθέου, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Προεδρία της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτό, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην ιστοσελίδα μας όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, τόσο για τα προβλήματα του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου (και πιθανές λύσεις) όσο και για την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Σ.Τ.Ο.Κ. και Π.Ο.Ε.Λ.

Eπιπλέον, ο Δρ. Τιμοθέου έκανε αναφορά στο πλάνο του για το μέλλον του Αγροτικού Ποδοσφαιρού αλλά και στο μέγεθος της συμβολής και στήριξης της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

 

Αναλυτικά, η μεγάλη συνέντευξη του Προέδρου της ΣΤΟΚ στο poel.com.cy:

 

-Kε Πρόεδρε. Πόσα χρόνια παρουσίας σας στην Προεδρία της Σ.Τ.Ο.Κ. συμπληρώνονται φέτος ;

Φέτος συμπληρώνω αισίως, δεκαπέντε χρόνια από την ανάληψη το 2008, των καθηκόντων του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου, της Σ.Τ.Ο.Κ. και ευχαριστώ θερμά όλους τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μελών για την εμπιστοσύνη τους στο άτομο μου.

 

-Πόσο δύσκολο είναι το έργο σας και η καθημερινότητα του;

Ο συντονισμός και η διοίκηση θεμάτων που άπτονται του φάσματος του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου, εξυπακούει αφιέρωση πολλών ωρών προετοιμασίας, μελέτης και προγραμματισμού των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για τη διεκδίκηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Αγροτικού Ποδοσφαίρου στην Κύπρο τόσον από την Πολιτεία, όσον  και από όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς Κ.Ο.Α. ,  Κ.Ο.Π. κ. άλλους.

Δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο το έργο μου. Έχω άξιους συνεργάτες και βοηθούς στο έργο μου τους φίλους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και το προσωπικό της Συνομοσπονδίας. Υπάρχει πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων από όλα τα μέλη και πιστεύω ότι συλλογικά προχωρούμε μπροστά.

Χρειάζεται να γίνουν και άλλα και με καλή θέληση, θα γίνουν.

 

-Είχατε θέσει κάποιο μακροχρόνιο πλάνο όταν αναλάβατε; Και εάν ναι, σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτό;

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, είχα θέσει ως προτεραιότητα μου, τη λύση των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούσαν και ταλάνιζαν κατά καιρούς, το Αγροτικό Ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Δεν το κρύβω ότι, αποτελεί στόχο και προτεραιότητα μου, να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να πετύχουμε την απαλλαγή των Σωματείων μας από επιπρόσθετες ταλαιπωρίες και αχρείαστα παιχνίδια μέσα στον καύσωνα των μηνών Μαΐου – Ιουνίου, χωρίς δυστυχώς να τους δίδεται μια δεύτερη ευκαιρία, χάνοντας έτσι τη χρονιά τους, που για μένα είναι άδικο.

Αναφέρομαι στο Πρωτάθλημα Ένταξης το οποίο πιστεύω ότι θα πρέπει να καταργηθεί και να βρεθεί άλλη λύση. Γι’ αυτό, θα το συζητήσω με τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει από όλους καλή θέληση και θα βρεθεί η κατάλληλη λύση που όλοι προσδοκούμε .

 

-Πώς αξιολογείτε τη γενικότερη εικόνα του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου την παρούσα περίοδο ;

Η γενική εικόνα του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και μας βρίσκει πολύ ικανοποιημένους. Με συντονισμένες ενέργειες διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, αυτά που δικαιούμαστε για το καλό των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μελών μας.

 

-Η δύσκολη, ομολογουμένως, περίοδος του κορωνοϊού άφησε μόνιμα προβλήματα στο χώρο; (π.χ. μόνιμο κλείσιμο ομάδων κ.ο.κ.)

Πιστεύω πως ναι. Έχουν ταλαιπωρηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο οι παράγοντες των Σωματείων μας, όσο και τα ίδια τα Σωματεία μας από τα αποτελέσματα που δυστυχώς άφησε η τελευταία 3ετία της πανδημίας κατά το πέρασμα της από τον τόπο μας.

Θέλω να πιστεύω ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες στο χώρο του Αθλητισμού και ιδιαίτερα του Ποδοσφαίρου.

 

-Υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Σ.Τ.Ο.Κ. και Π.Ο.Ε.Λ. Εσείς ως Πρόεδρος πώς την αξιολογείτε;

Η συνεργασία της Σ.Τ.Ο.Κ. μεταξύ όλων των Ομοσπονδιών μελών, αλλά και ιδιαίτερα με την Π.Ο.Ε.Λ., τη μεγαλύτερη Αγροτική Ομοσπονδία στον τόπο μας, είναι αγαστή, συνεχής και εποικοδομητική. Όσον αφορά την Π.Ο.Ε.Λ., ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και την ανάληψη της Προεδρίας από τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Χριστάκη Γεωργίου, οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Σ.Τ.Ο.Κ. και Π.Ο.Ε.Λ. είναι σχεδόν καθημερινές. Διότι, παράλληλα με την Προεδρία της Π.Ο.Ε.Λ. ο φίλος Χριστάκης Γεωργίου, είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Σ.Τ.Ο.Κ. και η σχέση αυτή είναι εκ των πραγμάτων διαρκής, ειλικρινής και επιβεβλημένη, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους.

 

-Υπάρχει επαρκής στήριξη από πλευράς της Πολιτείας; ( π.χ του ΚΟΑ και άλλων αρμόδιων φορέων ) ;

Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αναβαθμισμένη στήριξη του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου από μέρους της πολιτείας  και όσον αφορά τον Κ.Ο.Α., αναφέρω ότι μας παραχωρείται κάθε χρόνο, ένα ποσό της τάξης των €330.000. Το ποσόν αυτό, για το οποίο εκφράζουμε για μια ακόμα φορά τις θερμές μας ευχαριστίες, δεν είναι ικανοποιητικό και δεν αρκεί για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών μας. Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και έχουμε εξασφαλίσει την κατανόηση και τη στήριξη του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Πιστεύω ότι από φέτος, θα εξασφαλίσουμε μια πολύ σημαντική αύξηση της ετήσιας χορηγίας από μέρους του Οργανισμού.

Όσον αφορά την Κ.Ο.Π. επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι μας έχουν δοθεί, κατά τις διαβουλεύσεις μεταξύ μας για την ένταξη του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου και της Σ.Τ.Ο.Κ. στην Ομοσπονδία της ΚΟΠ, περισσότερα από όσα μας είχαν υποσχεθεί. Σήμερα η Κ.Ο.Π. επιχορηγεί όλες τις Ομοσπονδίες και τη Σ.Τ.Ο.Κ. με το ποσόν των €5.000 στην κάθε μία για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. Καλύπτονται από την Κ.Ο.Π. τα κόστη διαιτησίας του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της Σ.Τ.Ο.Κ., οι διαιτησίες του Πρωταθλήματος Ένταξης, αθλοθετούνται από την Κ.Ο.Π. όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Συνομοσπονδία του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας, του Πρωταθλήματος Ένταξης και των Πρωταθλημάτων Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων. Επίσης παραχωρεί σε όλα τα Σωματεία μέλη μας, (160 περίπου Παγκύπρια), αριθμών μπαλών (5 για κάθε Σωματείο μέλος). Η βοήθεια αυτή, χάρις στην προσωπική συμβολή του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο.Π. φίλου κ. Ανθούλη Μυλωνά, συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

-Αντιμετωπίζετε λειτουργικές δυσκολίες λόγω και του μεγέθους της Σ.Τ.Ο.Κ. και των πολλών συμμετεχόντων ομάδων στα Πρωταθλήματα ;

Ο συντονισμός και η διοίκηση μας Συνομοσπονδίας όπως είναι η Σ.Τ.Ο.Κ., εξυπακούει λειτουργικές δυσκολίες, αφού αποστολή και σκοπός της είναι να συντονίζει και να βοηθά όλες τις Ομοσπονδίες μέλη στην επιτυχή διοργάνωση των οικείων Πρωταθλημάτων τους. Ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Κ.Ο.Π. η Ενιαία Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων των Ομοσπονδιών μελών, στην οποία με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Κ.Ο.Π., γίνονται κάθε χρόνο σημαντικές βελτιώσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση και επιτυχία τους.

Επίσης η ίδια η Συνομοσπονδία, διοργανώνει κάθε χρόνο τα Πρωταθλήματα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων, για τα οποία ετοιμάζεται κάθε χρόνο, ειδική Προκήρυξη για τη διοργάνωση τους και οι νικήτριες ομάδες εκτός από τα έπαθλα που παραχωρεί η ίδια η Κ.Ο.Π., έχουν και σημαντικά χρηματικά έπαθλα τα οποία κάθε χρόνο μας παραχωρεί ο Κ.Ο.Α. και τους ευχαριστούμε.

Τιμώντας τη μνήμη εξεχουσών προσωπικοτήτων του Αγροτικού Ποδοσφαίρου και παραγόντων οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας, διοργανώνεται από τη Σ.Τ.Ο.Κ., αγώνας / Ασπίδα μεταξύ της Πρωταθλήτριας Πρωταθλητριών και της Κυπελλούχου κάθε χρονιάς. Την περίοδο αυτή, διοργανώνεται για μια 5ετία, η Ασπίδα στη μνήμη του πρώην Γενικού Γραμματέα της Σ.Τ.Ο.Κ. και Προέδρου της Π.Ο.Ε.Λ. Λευκωσίας, Ρένου Πιπερίδη.

Τις προηγούμενες πενταετίες, έχουν διοργανωθεί από τη Συνομοσπονδία, ασπίδες στη μνήμη των α. Νίκου Γρηγορίου, Δημήτρη Κουντουρή και Νίκου Ζαμπά.

Το αποκορύφωμα των ετήσιων διοργανώσεων μας, αποτελεί η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ένταξης από το οποίο εντάσσονται στην Επίλεκτη Κατηγορία της Σ.Τ.Ο.Κ. ομάδες από το Αγροτικό Ποδόσφαιρο και τις Ομοσπονδίες μέλη. Ο συντονισμός και η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων αυτών, εξυπακούει ώρες εργασίας και προγραμματισμού, τόσον από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Σ.Τ.Ο.Κ., όσον και από το προσωπικό της Συνομοσπονδίας. Όσον και εάν αυτό επιφέρει δυσκολίες στον όλο προγραμματισμό μας, πιστεύω ότι με συλλογική προσπάθεια από όλους, αντιμετωπίζεται κάθε χρόνο με επιτυχία και τα σχόλια είναι πολύ θετικά.

 

-Πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο του εθελοντισμού για την επιβίωση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού; 

Είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο του εθελοντισμού στη συλλογική προσπάθεια για την επιβίωση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και ειδικότερα του Αγροτικού Ποδοσφαίρου στον τόπο μας. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ομοσπονδιών είναι εθελοντές, ιδεολόγοι, οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, σπαταλώντας αρκετές ώρες από τον ελεύθερο τους χρόνο και η ικανοποίηση είναι η ανταμοιβή τους για την όλη προσφορά τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

 

-Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στον προγραμματισμό των Πρωταθλημάτων με τη νέα χρονιά;

Πιστεύω ότι έχει πλέον ωριμάσει ο χρόνος και με γνώμονα τη συνεχή συρρίκνωση του αριθμού των Σωματείων μελών μας, θα υπάρξει από όλους καλή θέληση, ώστε με τον κατάλληλο προγραμματισμό, από την ποδοσφαιρική χρονιά 2024-25, να γίνουν οι κατάλληλες διαφοροποιήσεις στον Προγραμματισμό των Ετήσιων Πρωταθλημάτων μας, Ένταξης, Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων, ώστε να πετύχουμε την απαλλαγή των Σωματείων μας από επιπρόσθετες ταλαιπωρίες και αχρείαστα παιχνίδια μέσα στον καύσωνα των μηνών Μαΐου – Ιουνίου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει από όλους καλή θέληση.

 

-Ένα καταληκτικό δικό σας σχόλιο και ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε.

Στα 15 χρόνια της παρουσίας μου στο τιμόνι της Προεδρίας της Σ.Τ.Ο.Κ., προσπάθησα και προσπαθώ, αντικειμενικά, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, να πετύχω με τη βοήθεια των φίλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σ.Τ.Ο.Κ., αλλά και των διαφόρων παραγόντων φίλων μου και του προσωπικού της Συνομοσπονδίας, να εξασφαλίζω από την Πολιτεία, τα απαραίτητα εφόδια και την αναγκαία οικονομική βοήθεια που χρειάζεται όλο το φάσμα του Κυπριακού Αγροτικού Ποδοσφαίρου για να λειτουργήσει, να αναβαθμισθεί και να προχωρήσει μπροστά.

Έγιναν πιστεύω πολύ σημαντικά βήματα. Χρειάζεται όμως να γίνουν και άλλα και θα γίνουν.

Αυτός πιστεύω θα είναι και ο σκοπός, ο στόχος και η αποστολή μας και αυτό θα συνεχίσω να πράττω για όσον καιρό η αγάπη και η εμπιστοσύνη του Αγροτικού Ποδοσφαιρικού Κόσμου στην Κύπρο, θα με τιμά με τη συνέχιση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο μου, στο  Τιμητικό Αξίωμα του Προέδρου της Σ.Τ.Ο.Κ..

 

Σας ευχαριστώ.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin