Highlights

Χάρης Θεοχάρους: ” Να φέρουμε τη νεολαία κοντά στον Αθλητισμό”

by: poH7el9e

0

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας με ομάδες, παράγοντες και ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ, ο Έφορος Ποδοσφαίρου (αλλά και παίκτης) του ΕΑΣ Αρεδιού, Χάρης Θεοχάρους, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο poel.com.cy:

1)Η ομάδα σας επαναδραστηριοποιήθηκε πέρυσι και επανήλθε στην δράση με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ΠΟΕΛ – GREE. Πόσο καιρό απείχατε από την δράση (είτε αγωνιστική είτε άλλη) ;

Το σωματείο μας απείχε από την δράση για έναν χρόνο και εμείς ως ποδοσφαιριστές αναγκαστήκαμε να πάμε σε γειτονικές ομάδες ούτως ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

2)Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποχής σας αυτής ; Τι άλλαξε και επανήλθατε ;

Οι λόγοι της αποχής μας ήταν κυρίως οικονομικοί λόγω του ότι θα έπρεπε να ενοικιάζουμε γήπεδο αφού οι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να αγωνίζονται στο γήπεδο του χωριού το οποίο είναι χωμάτινο.

Ο λόγος για τον οποίο επανήλθαμε είναι η πεποίθηση που είχαμε ότι δεν γίνεται το χωριό μας με το ιστορικό αυτό Σωματείο να μην έχει δική του ομάδα. Μαζευτήκαμε λοιπόν κάποια άτομα και αναλάβαμε δράση. Αρχικά μαζέψαμε τους νεαρούς του χωριού και αρχίσαμε να ρωτάμε ποιοι ενδιαφέρονται να αγωνιστούν.

Ακολούθως αρχίσαμε να ψάχνουμε λύσεις για το οικονομικό μέσω διαφόρων δράσεων όπως διοργανώσεις εκδηλώσεων και ψάξιμο για χορηγούς κάτι το οποίο ήταν σαφώς δύσκολο λόγω και της οικονομικής κρίσης.

3) Ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς ;

Οι στόχοι μας για τη νέα χρόνια είναι να φέρουμε τα νεαρά άτομα του χωριού κοντά στον αθλητισμό και την ομάδα προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Θέλουμε να έχουμε μια υγιή ομάδα με οικογενειακό κλίμα.

4)Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε Σωματεία του Αγροτικού Ποδοσφαίρου να σταματούν να λειτουργούν. Που νομίζετε ότι οφείλετε αυτό ;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πολλά Σωματεία κλείνουν για 4 λόγους. Πρώτον είναι το ότι η νεολαία απομακρύνθηκε από τον αθλητισμό και επικεντρώθηκε σε ηλεκτρονικά μέσω ψυχαγωγίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ο.κ). Δεύτερο είναι το οικονομικό κομμάτι το οποίο είναι από τα σοβαρότερα στοιχεία. Τρίτον, είναι το ότι το κράτος και η πολιτεία ‘’απομακρύνθηκαν’’ από τις ομάδες των Κοινοτήτων και το Αγροτικό ποδόσφαιρο γενικότερα και τέταρτον είναι το αγωνιστικό κομμάτι όπου πολλές ομάδες αναγκάζονται να βρουν γήπεδα με γρασίδι για να αγωνίζονται κάτι που τις επιβαρύνει πολύ οικονομικά.

5) Θεωρείτε ότι οι υπάρχουσες συνθήκες ευνοούν την επαναδραστηριοποίηση ιστορικών Σωματείων όπως έγινε για παράδειγμα το δικό σας την προηγούμενη χρονιά ;

Κατά την άποψή μου είναι πολύ δύσκολο αφού είναι δεν είναι εύκολο να βρεις γήπεδο να αγωνίζεσαι εάν δεν έχεις το δικό σου (λόγω του υψηλού κόστους).

6)Ένα δικό σας καταληκτικό σχόλιο ή ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε

Θέλω να κλείσω με μια παράκληση προς το κράτος, την πολιτεία και τις Ομοσπονδίες. Πρέπει να μας προβληματίσει όλους το γεγονός ότι η νεολαία απομακρύνεται από τον αθλητισμό. Πρέπει οι αρμόδιοι να δημιουργήσουν συνθήκες οι οποίες να είναι ελκυστικές προς τους νέους για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είτε αυτό είναι νέα γήπεδα είτε χορηγίες είτε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

Τέλος θέλω να ευχηθώ στην ομάδα μας και στις υπόλοιπες ομάδες να έχουμε μια καλή χρονιά μακριά από τραυματισμού και ένα αθλητοπρεπές πρωτάθλημα.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin