Highlights

Μανώλης Τίγρης: ”Να αγαπήσουμε το Αγροτικό Ποδόσφαιρο και να διώξουμε την προκατάληψη”

by: poH7el9e

0

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας με ομάδες, παράγοντες και ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ ο διατητής, Μανώλης Τίγρης, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας επ’ αφορμής και της βράβευσής του από την ΠΟΕΛ ως ο Καλύτερος Βοηθός Διαιτητή για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο poel.com.cy:

1. Στην τελετή βράβευσης της ΠΟΕΛ, τιμηθήκατε ως ο κορυφαίος βοηθός διαιτητή της περασμένης σεζόν. Πως αισθάνεστε για την βράβευση σας αυτή ;

Αισθάνομαι πολύ περήφανος καθώς είναι τιμή και δικαίωση για τον οποιοδήποτε άνθρωπο να τον αναδεικνύουν κορυφαίο για κάτι που ασχολείται παρόλο που την διαιτησία δεν την θεωρώ διαγωνιστικό ή ανταγωνιστικό λειτούργημα. Οι διατητικη ομάδα απαρτίζεται από τρεις ή τέσσερις αναλόγως διαιτητές. Όποτε για να βραβευτεί κάποιος κορυφαίος αυτό πηγάζει μέσα από το team work της διαιτητικής ομάδας κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ανταμοίβονται οι ώρες και οι κόποι της ποδοσφαιρικής χρονιάς, γιατί η αλήθεια είναι ότι ένα διαιτητής αφιερώνει αρκετό χρόνο από την προσωπική του ζωή και από την οικογένεια του, είτε για προπονήσεις, είτε για; αγώνες.

2. Πόσα ακριβώς χρόνια είστε διαιτητής ;

Εγγράφηκα διαιτητής στην ΚΟΠ το 2001. Το 2004 ανέβηκα στην κατηγορία επιλογής και το 2009 στην Β’ κατηγορία ως βοηθός διαιτητής. Στην Β κατηγορία παρέμεινα μέχρι το 2021 , όπου και υπέβαλα την πρόωρη παραίτηση μου από την ΚΟΠ. Έχω διαιτητεύσει και σε αρκετά παιχνίδια της Κατηγορίας. Από το 2021 και έπειτα αγωνίζομαι στα πρωταθλήματα του Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

3. Ποια θεωρείτε είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας διαιτητής στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο ;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές στο Αγροτικό είναι θέματα ασφάλειας στα γήπεδα καθώς πολλά γήπεδα δεν έχουν περιφράξεις, αποδυτήρια κλπ. Επίσης δεν υπάρχει αστυνόμευση στα γήπεδα ή υπεύθυνοι ασφαλείας. Όποτε οι διαιτητές είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή. Επίσης θεωρώ σημαντικό πρόβλημα και την προκατάληψη που υπάρχει εναντίον των διαιτητών παρόλο που έχει γίνει σημαντικότατη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της διαιτησίας. Θεωρώ είναι και θέμα νοοτροπίας του Κύπριου φιλάθλου να αποδίδει και να ρίχνει ευθύνες για το οτιδήποτε στους διατητ’ες. Είμαστε ο εύκολος στόχος και το εξιλαστήριο θύμα να το πω χαριτολογώντας.

4. Νιώθετε ότι έχει ανέβει το επίπεδο στο Αγροτικό τα τελευταία χρόνια ;

Θεωρώ παρόλο που είμαι βέβαιος ότι το επίπεδο στο Αγροτικό ποδόσφαιρο ανέβηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο ομάδων, ποδοσφαιριστών, προπονητών και σίγουρα διαιτητών. Βλέπουμε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παιχνίδια της ΣΤΟΚ . Πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν το αγροτικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όσο αφορά το κομμάτι το δικό μας οφείλω να ομολογήσω ότι πλέον η διαιτησία ανέβηκε τρομερά επίπεδο. Πολλοί διατητες επιλέγουν πλέον το αγροτικό ποδόσφαιρο για διάφορους λόγους ( λόγω ηλικίας αλλά με τεράστια εμπειρία από αγώνες ψηλών κατηγοριών της ΚΟΠ, είτε λόγω πρόωρης παραίτησης από τις τάξεις της ΚΟΠ για άλλους λόγους). Επίσης πολλοί εν ενεργεία διατητές, διαιτητεύουν αγώνες του αγροτικού. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και το ότι παλαίμαχοι διαιτητές έχουν οριστεί ως επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας, γεγονός που από μόνο του ανεβάζει το επίπεδο του αγροτικού. Ορίζονται σωστά παρατηρητές σε πολλά και σημαντικά παιχνίδια, γίνονται σεμινάρια και ορίζονται διαιτητες έμπειροι και επιπέδου σε παιχνίδια σημαντικά με αποτέλεσμα να μειώνεται η προκατάληψη.

5. Ένα δικό σας καταληκτικό σχόλιο ή ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλή διατητικη χρόνια με πρωταρχικό στόχο και σκοπό το FAIR PLAY και το Ευ αγωνίζεσθαι. Προτρέπω όλους αναιξερέτως (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές και φιλάθλους) να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε το θεσμό του Αγροτικού Ποδοσφαίρου, να δώσουμε πίστωση ο ένας στον άλλο, να διώξουμε την προκατάληψη και έτσι θα δούμε το επίπεδο του αγροτικού ποδοσφαίρου στα επίπεδα που οραματιζόμαστε. Υγεία πάνω απ’όλα.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin