Highlights

Κώστας Κογκορόζης: ”Να στηρίξουμε τους διαιτητές μας – Στόχος μας το Ευ Αγωνίζεσθαι”

by: poH7el9e

0

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας με ομάδες, παράγοντες και ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΠΟΕΛ, Κώστας Κογκορόζης, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τα της διαιτησίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο poel.com.cy:

1.Κε Κογκορόζη, πόσος καιρός συμπληρώνεται φέτος με εσάς στην Προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας της ΠΟΕΛ ;

Ένας χρόνος ή καλύτερα μια ποδοσφαιρική περίοδος.

2.Έχετε θέσει (ή έχετε σκοπό να θέσετε στο μέλλον) συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με τα της διαιτησίας της ΠΟΕΛ;

Το πλάνο που έχω θέση ως πρόεδρος της ΕΔ είναι η συνεχής βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας στην ΠΟΕΛ .Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή επιμόρφωση και σωστή καθοδήγηση στους διαιτητές μας. Γίνεται με όσο το δυνατό νεαρότερους και ικανούς διαιτητές που θα μπορούν να ανταποκριθούν στο γήπεδο .

3.Πως αξιολογείτε εσείς προσωπικά το μέχρι στιγμής έργο της Επιτροπής ;

Η υφιστάμενη επιτροπή ξεκίνησε το έργο της κάνοντας σημαντικές τομές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια σε διάφορους τομείς και με την στήριξη της ομοσπονδίας μας. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σημαντική βελτίωση στην οργάνωση  και στο επίπεδο της διαιτησίας. Πιστεύω υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωσης στο μέλλον.

4.Έχετε παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές στα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην διαιτησία στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο ;

Ναι, θεωρώ ότι το επίπεδο της διαιτησίας στο αγροτικό ποδόσφαιρο έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Δεν μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά , διότι ανέβηκε το επίπεδο των ομάδων και οι διαιτητές έπρεπε να ανέβουν επίπεδο για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των παιχνιδιών. Έμπειροι και σε καλή ηλικία διαιτητές που για διάφορους λόγους έχουν τερματίσει πρόωρα την καριέρα τους από τις ψηλές κατηγορίες της ΚΟΠ  τώρα συνεχίζουν να διαιτητεύουν στο αγροτικό ανεβάζοντας έτσι και το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο παίζει για μένα και ο χαρακτήρας τον διαιτητών.

5.Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας διαιτητής στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο ;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές στο αγροτικό είναι η έλλειψη ασφάλειας λόγο του ότι στα παιχνίδια δεν υπάρχει αστυνόμευση. Επίσης κάποια από τα στάδια δεν έχουν επαρκή περίφραξη για την  ασφάλεια τους. Άλλο πρόβλημα σε μερικά στάδια είναι ο μέτριος αγωνιστικός χώρος και τα ανεπαρκή αποδυτήρια.

6.Πως αξιολογείτε την στήριξη της Πολιτείας και τον αρμόδιων φορέων σχετικά με τα θέματα της διαιτησίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ;

Υπήρχε φέτος μια μικρή οικονομική στήριξη όμως η πολιτεία θεωρώ ότι θα μπορούσε να στηρίξει περισσότερο τον θεσμό ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας τον διαιτητών.

7.Να περιμένουμε κάτι νεότερο ή διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές φέτος (αναφορικά με την διαιτησία) ;

Να περιμένετε  περισσότερη βελτίωση και πιο ποιοτικές διαιτητικές ομάδες που θα σέβονται το άθλημα και τις ομάδες μας εντός και εκτός γηπέδου.

8.Ένα δικό σας καταληκτικό σχόλιο ή ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε

Να ευχηθώ τα καλύτερα στις ομάδες μας στο νέο πρωτάθλημα. Εγώ ως πρόεδρος της ΕΔ να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργάζομαι με την ίδια και περισσότερη σοβαρότητα όσον αφορά τα καθήκοντα μου. Επίσης να τούς ζητήσω  να στηρίξουν τους διαιτητές μας ακόμα και στα ανθρώπινα λάθη τους γιατί μόνο με την συμπαράσταση τους θα επέλθει περαιτέρω βελτίωση. Στόχος όλον μας να είναι το Ευ Αγωνίζεσθαι και το Fair Play.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin