Highlights

Κίνηση απαράμιλλου ήθους, παράδειγμα για όλους!

by: Antreas17

0

Κίνηση απαράμιλλου ήθους, παράδειγμα για όλους!

Μια κίνηση απαράμιλλου ήθους και πραγματικού ποδοσφαιρικού αλλά και αθλητικού fair play έγινε σήμερα στον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ Κλήρου και Προόδου Καϊμακλίου. Σε έναν αγώνα μάλιστα ο οποίος ήταν αρκετά κρίσιμος, αφού διακυβεύεται η παραμονή στην ΣΤΟΚ!

Στον συγκεκριμένο αγώνα λοιπόν, ο αρχηγός της Προόδου Καϊμακλίου Αντρέας Καλλούρης, ηθελημένα έστειλε έξω την μπάλα από τα 11 βήματα στο 18ο λεπτό μετά από πέναλτι το οποίο δόθηκε στην ομάδα του. Η παράβαση είχε δοθεί ενώ υπήρχε παίκτης του ΠΑΟΚ στο έδαφος και ενώ απο πρίν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων φώναζαν ώστε να διακοπεί το παιχνίδι μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο ο τραυματίας ποδοσφαιριστής.

Στην προσπάθειά ποδοσφαιριστή της Προόδου να στείλει την μπάλα εκτός, έκανε σέντρα η οποία κατέληξε εντός περιοχής και στο χέρι ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, έτσι δόθηκε πέναλτι. Ένα πέναλτι το οποίο όπως ήδη αναφέραμε επί σκοπώ έβγαλε έξω ο αρχηγός της Προόδου εις ένδειξη fair play.

Μια κίνηση η οποία τιμά όχι μόνο τον ίδιο και την ομάδα του για το αθλητικό τους ήθος αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο στην ολότητά του. Τιμά ακόμα και την ΠΟΕΛ, μέλη της οποίας είναι και οι δύο ομάδες.

Ο ρεπόρτερ της Ομοσπονδίας μας Χρίστος Ι. Θεοχάρους, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της Προόδου Αντρέα Καλλούρη, για να μοιραστεί μαζί μας λεπτομέρειες για την εν λόγω κίνηση.

Χ.Θ. – Αντρέα όπως πληροφορηθήκαμε, στον σημερινό αγώνα ο οποίος ήταν υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες, είχες προβεί σε μια πολύ όμορφη κίνηση η οποία είναι άξια αναφοράς, πως νιώθεις για αυτή την πράξη σου; 

Α.Κ. – Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πάνω απο όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.

Χ.Θ. – Η απόφαση ήταν ομαδική ή πήρες εσύ την πρωτοβουλία απο μόνος σου;

Α.Κ. – Ήταν μία ομαδική απόφαση διότι ζητήσαμε όλη η ομάδα να βγεί η μπάλα έξω πριν φτάσει η φάση στην παράβαση εντός περιοχής. Έπειτα απο συνεννόηση με τον προπονητή μας, πήγα για να στείλω την μπάλα εκτός εστίας. Παρόλα αυτά, και να μην μου ζητούσαν να στείλω την μπάλα έξω, πάλι θα έκανα το ίδιο ή τουλάχιστον δεν θα εκτελούσα εγώ το πέναλτι, θα άφηνα κάποιον άλλον να το κάνει.

Χ.Θ. – Μετά την όμορφη αυτή κίνηση, τι επικράτησε εκείνη τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο;

Α.Κ. – Δέχθήκαμε συγχαρητήρια απο τους διαιτητές, τους αντιπάλους αλλά και απο τους φιλάθλους που βρίσκονταν εκεί.

Αυτές οι ενέργειες πρέπει να επικροτούνται και να προβάλλονται προς τα έξω, γιατί αυτά είναι παραδείγματα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μας, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην προσφορά μας ώς άνθρωποι στην κοινωνία. Επίσης θυμίζουν σε όλο τον κόσμο και ειδικά την πολιτεία, τον ρόλο και τον στόχο του Αγροτικού ποδοσφαίρου και γενικά του κοινονικού- μαζικού αθλητιμού, μακριά απο τα οικονομικά συμφέροντα και τις σκοπιμότητες.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin