Highlights

Η ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ της ΠΟΕΛ στην Τελετή Βράβευσης

by: poH7el9e

0

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 26/5/2023, η Τελετή Βράβευσης της ΠΟΕΛ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 με τίτλο “Με τους συντελεστές του σήμερα, για τις προκλήσεις του αύριο”.

Η εκδήλωση άρχισε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία έχοντας πέραν των 300 ατόμων παρόντων συμπεριλαμβανομένου και ολόκληρου του οικοδομήματος της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, έγιναν πέραν των 40 βραβεύσεων όλων όσων ξεχώρισαν με τις επιδόσεις και το ήθος τους.

Στην διάρκεια της Τελετής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΟΕΛ Χριστάκης Γεωργίου, πραγματοποίησε την δική του ομιλία την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πιο κάτω:

Καλησπέρα σας.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΕΛ, σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης και καθοριστικής ποδοσφαιρικής χρονιάς για την ΠΟΕΛ. Η μαζική σας παρουσία, μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να διεκδικούμε για το Αγροτικό Ποδόσφαιρο και γενικά για τον κοινωνικό αθλητισμό.

18 Μαΐου 1958 – 18 Μαΐου 2023 και η ΠΟΕΛ μετρά 65 χρόνια αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς και δράσης στη Χώρα μας. Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε να κάνουμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή των γεγονότων, αφενός για να ακούσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και αφετέρου για να τιμήσουμε τη μνήμη των πρωτοπόρων ιδρυτών της ΠΟΕΛ. Η ίδρυση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας  (ΠΟΕΛ) συντελέστηκε τον Μάη του 1958 και αποτέλεσε την κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 1939 με την απόφαση, του παράνομου τότε, Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, για την δημιουργία συλλόγων σε ολόκληρη την Κύπρο. Η απόφαση στόχευε στη μαζικοποίηση της Αριστεράς ανάμεσα στον Κυπριακό 2 Λαό και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας εκείνης της εποχής.

Μέσα σε λίγα χρόνια και με την καθοδήγηση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας, ξεκίνησαν να φυτρώνουν, πρώτα στις συνοικίες και στη συνέχεια στην ύπαιθρο της Επαρχίας Λευκωσίας, αγροτικοί, μορφωτικοί, αθλητικοί Σύλλογοι. Ήταν το ξεκίνημα του μεγάλου κινήματος των λαϊκών συλλόγων που με την ίδρυση του ΑΚΕΛ το 1941 απέκτησε μεγάλη δυναμική στην όλη παρουσία των συλλόγων στην Κυπριακή Κοινωνία. Οι σύλλογοι σιγά – σιγά μετατράπηκαν  σε κέντρα πολιτιστικής δημιουργίας, αυτομόρφωσης και αθλητικής δραστηριότητας ενώ προώθησαν την έξοδο των γυναικών από το κοινωνικό περιθώριο και την απεξάρτηση των νέων από το χαρτοπαίγνιο, που ήταν τότε μια πολύ διαδεδομένη κακή συνήθεια.

Στέγασαν ταυτόχρονα και τις τοπικές συντεχνίες που στόχευαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των νεαρών αγροτών και εργατών. Το 1942 διοργανώθηκε στο Καϊμακλί η Α’ Επαρχιακή Συνδιάσκεψη των Μορφωτικών Συλλόγων της Λευκωσίας, όπου πήραν μέρος αντιπρόσωποι από 35 συλλόγους. Τον Νιόβρη του 1944 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τρίτη συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή 163 αντιπροσώπων από 89 συλλόγους, εκπροσωπώντας 4,551 μέλη. Με την ίδρυση, το 1944, της Ανορθωτικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΑΟΝ), που ήταν η οργάνωση νεολαίας του ΑΚΕΛ, η δράση των συλλόγων πήρε πλέον οργανωμένη μορφή. Οι σύλλογοι διοχέτευαν την πολιτιστική και αθλητική τους δραστηριότητα μέσω της ΑΟΝ (συνεχιστής 3 της οποίας είναι η ΕΔΟΝ), ενώ τα αγροτικά τμήματα των συλλόγων άρχισαν να δραστηριοποιούνται μέσω της Ένωσης Αγροτών Κύπρου (ΕΑΚ), που ιδρύθηκε από το λαϊκό κίνημα το 1946.

Η οργανωμένη και πολυδιάστατη δραστηριότητα των συλλόγων, με την καθοδήγηση της ΑΟΝ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού αφού οι σύλλογοι δημιούργησαν ποδοσφαιρικές ομάδες και καλλιεργούσαν τον κλασσικό αθλητισμό. Όλα γίνονταν καθαρά πάνω σε ερασιτεχνική, εθελοντική βάση και άρχισαν οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις και αθλητικοί αγώνες μεταξύ ομάδων των γειτονικών χωριών. Το 1948 κορυφώθηκε η μεγάλη ρήξη στον Κυπριακό Αθλητισμό με τον εκδιωγμό και τις διαγραφές των αριστερών αθλητών από τους Γυμναστικούς Συλλόγους και τα δεξιόφρωνα Σωματεία, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Από εκείνη τη χρονιά και για τα χρόνια που ακολούθησαν στη δεκαετία του 1950,  η ΑΟΝ μετατράπηκε σε καταλυτικό παράγοντα της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας των επαρχιακών οργανώσεων της ΑΟΝ και των μορφωτικών αθλητικών συλλόγων, με τη διοργάνωση Παγκύπριων Φεστιβάλ Νεολαίας που περιλάμβαναν και Παγκύπριους αγώνες στίβου.

Με αυτό τον τρόπο ζυμώθηκε και έγινε μια αναγκαιότητα σε ολόκληρη την Κύπρο, η οργάνωση της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας των συλλόγων σε επαρχιακό επίπεδο. Έτσι σε ιδρυτική συνέλευση των συλλόγων της επαρχίας Λευκωσίας, που έγινε στο οίκημα του Παρνασσού Στροβόλου την Κυριακή 18 του Μάη 1958,  ιδρύθηκε η 4 ΠΟΕΛ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 22 Σωματεία, ενώ εξελέγη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Ομοσπονδίας. Ιδρυτικά σωματεία ήταν τα ακόλουθα:- Ομόνοια Τσερίου, Παρνασσός Στροβόλου, Ονήσιλλος Γερολάκκου, Συντεχνίες Ζώδιας, Μορφωτικός Έγκωμης, Απόλλων Μόρφου, ΕΑΣ Αγίου Δομετίου, Αχιλλέας Δικώμου, ΑΣΟΛ Λακατάμιας, Απόλλων Αγίου Παύλου, Αετός Ποταμιάς, Άδωνις Ιδαλίου, Νεολαία Αλάμπρας, Ερυθρός Αστέρας Πέρα Χωρίου Νήσου, Πρόοδος Καϊμακλίου, Αναγέννηση Παλουριώτισσας, Ολυμπιάς Λυμπιών, Συντεχνίες Τύμπου, Άτλας Αγλαντζιάς, Νεολαία Τράχωνα, Ομόνοια Άσσιας και ΑΠΟΠ Παλαικύθρου.

Σε αυτό το σημείο ανακοινώνουμε την απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΛ, για τη δημιουργία αρχείου από το 1958 μέχρι το 2028, χρονιά κατά την οποία η ΠΟΕΛ θα μετρά 70 χρόνια ζωής. Ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μαζέψουμε και να αρχειοθετήσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο υλικό που υπάρχει στους Μορφωτικούς, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς μας Συλλόγους, είτε αυτοί οι Σύλλογοι δραστηριοποιούνται ακόμη, είτε όχι, καθώς επίσης, να καταγράψουμε τις μνήμες από ανθρώπους της ΠΟΕΛ που βρίσκονται εν ζωή. Για το εν λόγω θέμα, θα επανέλθουμε με σχετική ανακοίνωση πριν το τέλος του χρόνου.

«Αξίζει τον κόπο τελικά;»

Ένα ερώτημα το οποίο σιγοψιθυρίσαμε κάποιες φορές στο ΔΣ της ΠΟΕΛ και είμαστε σίγουροι ότι, κάποια στιγμή, το ίδιο κάνατε όλοι εσείς και αναφερόμαστε στα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, στους συναδέλφους στις Ομοσπονδίες και στη ΣΤΟΚ και γενικά στους εθελοντές των Σωματείων. Αναπολώντας λοιπόν την ιστορία μας, διαβάζοντας τη δράση και τις θυσίες των πρωτοπόρων της ΠΟΕΛ, μαθαίνοντας το όραμα και τους λόγους ίδρυσης των Συλλογών μας, γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον των νέων μας, έχοντας υπόψη τις ευκαιρίες για άθληση και τα όσα προσφέρει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στις τοπικές κοινωνίες, βλέποντας την αίθουσα κατάμεστη και έχοντας υπόψη τις βραβεύσεις που ακολουθούν, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή και εύκολη!

Αξίζει τον κόπο! Αξίζει τον κόπο χίλιες φορές!

Αξίζουν οι νέοι μας αυτή την ευκαιρία και τις επιλογές που δίνουν οι τοπικοί Σύλλογοι! Αξίζει η χώρα και η κοινωνίας μας, την παρουσία των Συλλόγων για την αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική τους δράση. Όπως έχει αναφθεί στην αρχή της ομιλίας μου, η ποδοσφαιρική περίοδος 2022-23 ήταν καθοριστικής σημασίας για την ΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, Είχαμε ένα νέο ΔΣ με 100% νέα πρόσωπα, Είχαμε νέο εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΣΤΟΚ. Είχαμε νέα Γραμματειακή Λειτουργό με καμία εμπειρία στο αντικείμενο, Έγινε αναδιοργάνωση της Διαιτησίας και του τρόπου λειτουργίας της Ομοσπονδίας, Έγιναν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων της ΠΟΕΛ, Εφαρμόσαμε νέους Κανονισμούς Λειτουργίας, Εφαρμόσαμε νέες δομές και διαδικασίες στην Ομοσπονδία και Αναπτύξαμε σημαντική Αθλητική, Κοινωνική και Πολιτιστική Δράση.

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, το ΔΣ της ΠΟΕΛ αξιολογεί ως απόλυτα πετυχημένη τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, σημειώνοντας την ίδια ώρα την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της δράσης της ΠΟΕΛ, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Είναι για αυτό το λόγο που ήδη ανακοινώσαμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΛ στις 14 Ιουνίου 2023, με τη συμμετοχή μελών των ΔΣ των Σωματείων μελών, προπονητών και ποδοσφαιριστών, Διαιτητών και της Δικαστικής Επιτροπής, δίνοντας λόγο σε όλα τα μέρη του οικοδομήματος της ΠΟΕΛ, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση των Πρωταθλημάτων μας αλλά και της δράσης μας στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία και την κατανόηση, όλων των μερών που αποτελούν το οικοδόμημα της ΠΟΕΛ, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μέλη επιτροπών. Γνωρίζαμε ότι οι πολλές αλλαγές θα προκαλούσαν αντίδραση και δυσκολία στην εφαρμογή τους. Όμως η δική σας στάση, παρά τις διαφορετικές απόψεις, ήταν στο τέλος καταλυτική, 7 προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι στόχοι και οι προσπάθειές μας.

Να σημειώσουμε ότι, Δυστυχώς, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει χρόνος για μικρές αλλαγές σε βάθους χρόνου, αφού όπως εσείς γνωρίζεται καλύτερα, χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε άμεσα λύσεις στα χρόνεια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το Αγροτικό Ποδόσφαιρο δικαιούται και αξίζει περισσότερα. Αυτά τα παιδιά και αυτοί οι Άνθρωποι, που ασχολούνται και στελεχώνουν τις Ομάδες και τα ΔΣ των Συλλόγων μας, δικαιούνται και αξίζουν περισσότερα. Σημαντική η στήριξη του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της Πολιτείας στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο, αλλά αδιαμφησβήτητα, όχι αρκετή.

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του ΚΟΑ για να εντάξει στον ετήσιο προϋπολογισμό τους ΚΟΑ ποσό 9,000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους ενοικίασης των Σταδίων και του κόστους Διαιτησίας, στα Πρωταθλήματα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ. Όμως επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε, περιμένουμε, δικαιούμαστε και θα διεκδικήσουμε πολύ περισσότερα. Ενημερωτικά, μετά την Έκτακτη ΓΣ της ΠΟΕΛ, θα κοινοποιήσουμε τις αποφάσεις μας για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν, για την άμεση λήψη άμεσων μέτρων για την σωτηρία του Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

Πριν τις Προεδρικές Εκλογές, η ΠΟΕΛ ετοίμασε εγκύκλιο για τους Υποψήφιους, με τις εισηγήσεις μας για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για την άμεση, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στήριξη του Αγροτικού Ποδοσφαίρου, την οποία κοινοποιήσαμε και αναλύσαμε στο ΔΣ της ΣΤΟΚ. Οι εισηγήσεις μας αποτέλεσαν τη βάση συζήτησης και διαμόρφωσης της Εγκυκλίου της ΣΤΟΚ, προς όλους τους Υποψήφιους, την οποία προωθήσαμε, ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί τους.

Για την ιστορία και για να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς, να αναφέρουμε ότι, δυστυχώς μόνο το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας και συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του επιτελείου του. Μετά τις εκλογές, το ΔΣ της ΣΤΟΚ ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, αυτή τη φορά ως ο νέος ΠτΔ και αναμένουμε τον καθορισμό ημερομηνίας προκειμένου να συζητήσουμε το περιεχόμενο της Εγκυκλίου της ΣΤΟΚ.

Όσον αφορά την παρουσία μας και το ρόλο μας στο ΔΣ της ΣΤΟΚ, θεωρούμε ότι είναι θετική και παραγωγική, αφού πρωτοστατούμε, με τεκμηριωμένες εισηγήσεις και πρωτοβουλίες, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την αναβάθμιση του Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

Όσο αφορά την περσινή Ποδοσφαιρική Περίοδο 2022-23, το ΔΣ της ΠΟΕΛ προχώρησε στις πιο κάτω ενέργειες για την οικονομική στήριξη των Συλλόγων μας, της Α’ και Β’ Κατηγορίας:
1. Αγορά της πρώτης στολής στα Σωματεία μέλη μας
2. Αγορά από 6 μπάλες σε κάθε Σωματείο μέλος μας
3. Καταβολή όλου του κόστους για την έκδοση των Δελτίων Υγείας των ποδοσφαιριστών
4. Καταβολή του 50% του κόστους των Παρατηρητών διαιτησίας και αγώνων, σε επιλεγμένους αγώνες
5. Καταβολή του κόστους Διαιτησίας δύο αγωνιστικών για κάθε Ομάδα
6. Αγορά από μία στολή στους Διαιτητές μας
7. Καταβολή του κόστους της απευθείας μετάδοσης με live streaming: (α) ενός αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας και (β) των δύο Τελικών Αγώνων για το Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας 8. Κάλυψη του κόστους διοργάνωσης των δύο Τελικών Αγώνων για το Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας

Συγκεκριμένα στηρίξαμε τα Σωματεία μέλη μας και τα Πρωταθλήματα μας, με το συνολικό ποσό των 17,000 ευρώ, περίπου. Για την ίδια περίοδο, μέσα στα πλαίσια της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής μας δράσης, προχωρήσαμε στις πιο κάτω ενέργειες: 1. Υπογράψαμε «Μνημόνιο Συνεργασίας» με τον ΠΑΣΠ, με το οποίο θωρακίζεται και αναβαθμίζεται ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής της ΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, φέτος 9 ποδοσφαιριστές μας απολαμβάνουν υποτροφία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, με κάλυψη του 50% του κόστους για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, που αυτό σημαίνει κάλυψη και για τους 9 ποδοσφαιριστές το ποσό των 35,000 ευρώ, περίπου, ετησίως.

Επίσης περίπου 30 ποδοσφαιριστές έγιναν μέλη του ΠΑΣΠ 10 2. Διοργανώσαμε Φεστιβάλ ΠΟΕΛ 2022, με τίτλο «Με συμπαίκτη τον Πολιτισμό, ενάντια στις Εξαρτήσεις», σε συνεργασία και με το Δήμο Λακατάμιας. Διοργανώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τις «Διαδρομές Αλληλεγγύης και Αγάπης» για τη στήριξη του προγράμματος «ΣΤΟΧΟΣ» το οποίο στηρίζει την ασφαλή χρήση ουσιών, από άτομα τα οποία έχουν αποτύχει στις προσπάθειές στους για απεξάρτηση. Αγοράσαμε παραστάσεις Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το Πολιτιστικό Τμήμα του Σωματείου μας ΠΑΟΚ Κλήρου και τις παραχωρήσαμε δωρεάν στα μέλη και φίλους των Σωματείων μας, προωθώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των Σωματείων μας και παράλληλα στηρίζοντας τα οικονομικά.

Διοργανώσαμε συζήτηση με θέμα τον αγώνα κατά των εξαρτήσεων, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και με τη συμμετοχή του ΠΑΣΠ, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λ. του ΑΠΟΕΛ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λ, προπονητών, ποδοσφαιριστών και μελών των ΔΣ των Σωματείων μας.

Αφιερώσαμε και φέτος την ποδοσφαιρική χρονιά 2022-23 στον «αγώνα κατά των εξαρτήσεων» και συνεργαστήκαμε με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Για την επόμενη Ποδοσφαιρική Περίοδο 2023-24 και μέσα στα πλαίσια των ενεργειών του ΔΣ της ΠΟΕΛ για την οικονομική στήριξη των Σωματείων μας, μέχρι στιγμής, είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα ακόλουθα:
1. Αγορά δεύτερης στολής στα Σωματεία μας
2. Κάλυψη του κόστους έκδοσης Δελτίων Υγείας των ποδοσφαιριστών μας
3. Κάλυψη του 50% του κόστους Παρατηρητών διαιτησίας και αγώνων 11
4. Απευθείας μετάδοσης με live streaming των δύο Τελικών Αγώνων για το Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας
5. Κάλυψη του κόστους διοργάνωσης των δύο Τελικών Αγώνων για το Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Όσο αφορά την Κοινωνική και Πολιτιστική μας δράση, ανακοινώνουμε τις πιο κάτω ενέργειες:
1. Ανανέωση του «Μνημονίου Συνεργασίας» με τον ΠΑΣΠ για ακόμη ένα χρόνο
2. Διοργάνωση του Φεστιβάλ ΠΟΕΛ 2023 τον μήνα Οκτώβριο, με τίτλο «Με συμπαίκτη τον Πολιτισμό, ενάντια στις Εξαρτήσεις», το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινώσουμε σε μεταγενέστερο στάδιο
3. Διοργάνωση του προγράμματος «Διαδρομές Αλληλεγγύης και Αγάπης», τον φετινό στόχο του οποίου θα ανακοινώσουμε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Θα επανέλθουμε για την περαιτέρω οικονομική στήριξη των Σωματείων μας, σύμφωνα και με τα οικονομικά μας, γι’ αυτό και η επιτυχία της πώλησης του ετήσιου μας Λαχνού, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό μας. Όπως έχετε αντιληφθεί θεωρούμαι ότι είναι άδικο, τραγικό και απαράδεκτο να συνεχίσουμε να «θκιακονιούμε» για να στηρίξουμε την αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δράση των Σωματείων μας, προκειμένου να καλύψουμε την απουσία της Πολιτείας να διεκπεραιώσει το καθήκον και το χρέος της στον απόλυτο βαθμό, στο πιο αγνό και το πιο καθαρό κομμάτι του ποδοσφαίρου μας.

Για εμάς, το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων και απόψεων για τον τρόπο  προσέγγισης του ρόλου του Αγροτικού Ποδοσφαίρου στην κοινωνία μας. Εδώ αρχίζουν και τελειώνουν οι διαφορές μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στους φίλους αθλητικογράφους, οι οποίοι μας έδωσαν χρόνο από τις εκπομπές στους για να ενημερώσουμε σχετικά με τη δράση και τις απόψεις μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει συνέχεια.

Λίγο πριν την αποχώρηση μου από το βήμα να μου επιτρέψετε μας να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και στους Χορηγούς μας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΕΛ, θέλουμε να κλείσουμε με τα εξής: – Ευχαριστούμε για την προσφορά των Παραγόντων της ΠΟΕΛ που τιμήσαμε σήμερα, για την ανιδιοτελή, εθελοντική, καθοριστική και τεράστιας σημασίας προσφοράς τους στην ΠΟΕΛ, όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστούμε τη Δήμαρχο Λακατάμιας, τον ΠΑΣΠ, την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, τον Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο Κύπρου και το ΚΕΝΘΕΑ για τη στήριξη και τη συνεργασία. – Συγχαίρουμε τους διακριθέντες της Ποδοσφαιρικής Περιόδους 2022-23. – Ευχαριστούμε τα μέλη της Διαιτησίας και της Δικαστικής Επιτροπή για τη συνεργασία.

Συγχαίρουμε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη συμμετοχή τους στα Πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ, αφού χωρίς εσάς σήμερα, δεν θα είχαμε διακριθέντες, ούτε Πρωταθλήματα, ούτε Ομοσπονδία.  Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων μας για τη στήριξη, την προσπάθεια, την αγάπη και το πάθος τους προκειμένου να κρατηθούν τα Σωματεία μας εν ζωή.  Συγχαίρουμε τις 6 ομάδες μας που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Ένταξης της ΣΤΟΚ, για το ήθος και την αθλητοπρέπεια που επέδειξαν, τιμώντας την ιστορία των Συλλόγων μας, αλλά και της Ομοσπονδίας.

Συγχαίρουμε την Νταμπλούχο Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου της Αναγέννησης Παλλουριώτισσας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της Β΄ Κατηγορίας ΠΟΕΛ-GREE 2022-23.  Συγχαίρουμε τις Ομάδες της Αναγέννησης Παλλουριώτισσας και της ΕΔΟΝ Ακακίου, για την άνοδο τους στην Α΄ Κατηγορία ΠΟΕΛ-GRE . Συγχαίρουμε τη Νταμπλούχο Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου της ΠΡΟΟΔΟΥ Καϊμακλίου, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της Α΄ Κατηγορίας ΠΟΕΛ – GREE 2022-23 – Συγχαίρουμε την ομάδα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου του ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου, για την κατάκτηση της 2 ης θέσης στο Πρωτάθλημα Ένταξης της ΣΤΟΚ 2022-23 και την άνοδό του στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΕΛ θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε,  το Κτήμα Κουσιουμή, το προσωπικό που εργάζεται απόψε και προσωπικά τον Κωνσταντίνο, για τη βοήθεια και τη συνεργασία. Τους δύο νεαρούς μουσικούς μας, τον Μόδεστο Αργυρού και τον Ορέστη Πρατσή (μέλη Σωματείων μας) για την παρουσία τους σήμερα αλλά και για το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μετά τις βραβεύσεις. Τον Γιώργο Βασιλείου, τον γραφίστα μας, για τις εθελοντική του δουλειά και υπηρεσίες προς την Ομοσπονδία μας. Την Παντελίνα Κούκου, τη φωτογράφο μας, τον Πάρη Μιχαήλ, φωτογράφο της αποψινής βραδιάς. Τον αθλητικογράφο Λοΐζο Μωυσέως, για την εξαιρετική παρουσίαση της αποψινής μας εκδήλωσης και φυσικά, τη Γραμματειακή Λειτουργό της ΠΟΕΛ, Γιώτα Θεμιστοκλέους, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε με επιτυχία αλλά και τη στήριξή της σε όλους μας. Κλείνοντας θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΛ, για τη συνεργασία και την κατανόηση. Καλή συνέχεια σε όλους και καλό καλοκαίρι!

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin