Highlights

Η ομάδα… παράδειγμα της ΠΡΟΟΔΟΥ Καϊμακλίου !

by: poH7el9e

0

Όπως  είναι γνωστό, η ΠΡΟΟΔΟΣ Καϊμακλίου κατέκτησε το νταμπλ στο πρωτάθλημα και κύπελλο ΠΟΕΛ – GREE . Με αφορμή την κατάκτηση, λοιπόν, των δύο τίτλων και της εξαιρετικής της χρονιάς, η εφημερίδα ‘”ΧΑΡΑΥΓΗ” έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ιστορικό Σωματείο του Καϊμακλίου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Αν ακόμα κάποια αγροτικά σωματεία ανά το παγκύπριο παραμένουν εν ζωή, αυτό οφείλεται κυρίως στον εθελοντισμό. Στην αγάπη κάποιων ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια και χωρίς να μετρούν το οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος προσφέρουν εθελοντικά.

Ένα τέτοιο σωματείο από τα πολλά που υπάρχουν στην Κύπρο είναι και η Πρόοδος Καϊμακλίου. Ένα σωματείο το οποίο εδώ και για 82 χρόνια (ίδρυση 1941) προσφέρει ανελλιπώς στην κοινότητα του Καϊμακλίου και όχι μόνο.
Ένα σωματείο που αποτελεί φάρο στην κοινότητα. Με προσφορά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, έχοντας βαθιά ριζωμένη ιστορία και στους αγώνες αυτού του τόπου. Πρόσφατα η Πρόοδος Καϊμακλίου, που συμμετέχει στην Α΄ Κατηγορία του πρωταθλήματος ΠΟΕΛ, έχει κατακτήσει το νταμπλ.

Όχι για πρώτη φορά, αλλά για πολλοστή. Η ομάδα του Καϊμακλιού, που στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όσοι αποτελούν την ομάδα, δεν λαμβάνουν μισθό, δεν έχουν οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση. Το κάνουν για την αγάπη που έχουν για το σωματείο, το κάνουν γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Φέτος η χρονιά είναι ονειρική μέχρι στιγμής. Πέραν από την κατάκτηση του νταμπλ, η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ και πιο συγκεκριμένα στον 2ο γύρο, με τον επόμενο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 22 του Απρίλη, εκεί όπου θα γίνει προσπάθεια για άνοδο στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ.
Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά η προσπάθεια θα γίνει. Σημαντικό και πρέπει να καταγραφεί είναι ότι ακόμα και αν η ομάδα εξασφαλίσει την άνοδο, θα συνεχίσει να λειτουργεί σε εθελοντική βάση.

Μιλώντας στη «Χ» ο πρόεδρος του σωματείου, Αντώνης Νεοφύτου, αφού πρώτα εξέφρασε την άποψη ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην προεδρία, επεσήμανε ότι είναι και μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα να ηγείται της Προόδου, ώστε η παρακαταθήκη και οι αρχές να μεταλαμπαδευτούν στους νεότερους.

Ο Αντώνης Νεοφύτου είπε παράλληλα ότι «η ίδρυση του σωματείου προκλήθηκε από τις τότε συνθήκες του αντιαποικιακού αγώνα, των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της έναρξης της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση. Οι πρωτοπόροι που ίδρυσαν το σύλλογο τον έβαλαν από το πρώτο στάδιο στα βαθιά με συμμετοχή στους πολιτικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τους εργατικούς αγώνες και τις απεργίες».

Ο πρόεδρος της Προόδου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «οι αρχές παραμένουν, όμως όλοι νιώθουμε ότι πρέπει να διαβάσουμε σωστά τα νέα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας και να προσαρμόσουμε τη δραστηριότητά μας για να συμβάλουμε ώστε να πάει η κοινωνία μπροστά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δώσουμε το λόγο και την πρωτοβουλία στους νεολαίους.

Σήμερα δραστηριοποιούνται στο σωματείο δεκάδες νεολαίοι στο ποδόσφαιρο, στο μπάτμιντον όσον αφορά τον αθλητισμό και μια άλλη δραστήρια ομάδα στον οργανωτικό τομέα προωθεί άλλες δράσεις. Το σοβαρό θέμα του ρατσισμού έγινε κεντρικό σημείο αναφοράς για το σωματείο. Ο πολιτισμός στηρίζεται με φεστιβάλ, συναυλίες, μουσικές βραδιές και θέατρο. Το σωματείο ενθαρρύνει και στηρίζει όλες τις
πρωτοβουλίες των νέων, που εξάλλου αποτελούν την πλειοψηφία της επιτροπής». Καταλήγοντας, είπε ότι «η ιστορία του συλλόγου και η προσφορά του θα συνεχιστεί για παρά πολλά χρόνια και εγγύηση αυτό είναι οι αρχές του, η αποφασιστικότητα των μελών και οι νέοι μας που ήδη εργάζονται με ενθουσιασμό».

Στην «Χ» μίλησε και ο B. Γραμματέας του Σωματείου, Άντης Αποστόλου, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα τόσο στο σωματείο όσο και ευρύτερα στην κοινότητα του Καϊμακλιού. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο Καϊμακλί που ν’ ασχολείται με τον αθλητισμό και να μη γνωρίζει τον Άντη Αποστόλου. Ατέλειωτες ώρες στα γήπεδα με τη δημιουργία ακαδημιών και ανιδιοτελή προσφορά. Ο Άντης Αποστόλου αναφέρθηκε στα συναισθήματα που διακατέχουν άπαντες στην Πρόοδο μετά την κατάκτηση του νταμπλ, λέγοντας ότι «το κύριο συναίσθημα που επικρατεί είναι ικανοποίηση, γιατί μέσα από μια δύσκολη χρονιά οι αθλητές μας είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Επίσης νιώθουμε και έντονα το συναίσθημα της χαράς, που καταφέραμε να δώσουμε στο Καϊμακλί την ευκαιρία να γιορτάζει».

Ερωτηθείς για το ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας, επεσήμανε ότι «η ομάδα αυτή είναι δημιουργία του προπονητή. Ο καθένας έχει το ρόλο του μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Οπότε η ομοιογένεια που δημιουργήσαμε καθώς και η χημεία που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών μας είναι το μυστικό της επιτυχίας».

Ο Άντης Αποστόλου στάθηκε και στον κόσμο της ομάδας, λέγοντας ότι «η Πρόοδος είναι αγαπητή σε αρκετό κόσμο και πέραν του Καϊμακλίου. Χαιρόμαστε που δίνουμε την ευκαιρία σε νέους κυρίως οπαδούς
μας να πανηγυρίζουν μαζί μας. Η προσφορά του σωματείου μας στην κοινότητα και στον αθλητισμό έχει ιστορία 80 και πλέον χρόνων και είμαστε περήφανοι που αυτό αναγνωρίζεται».

Η ομάδα

Την ομάδα αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Νεάρχου, Ανδρέας Γεωργίου, Κωνσταντίνος Αναστασίου, Μιχάλης Σοντέα, Μάριος Βασιλάκης, Ζάρεφ Βέρουσλαβ, Νέστορας Τζιέπρα, Ανδρέας Καλλούρης, Στάνιμιρ Γιορτάνου, Οδυσσέας Σταύρου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Πέτρος Στυλιανού, Νικόλας Κοπτίδης, Νικόλας Ορατίου, Χαράλαμπος Μιχαήλ, Ανδρέας Πάτσαλος, Μηνάς Μιχαηλίδης, Ξένιος Λαζαρή, Σιαπάν Ζιαλαπουντίν, Αλέξανδρος Παϊσής, Άδωνης Χατζηστυλλή, Ανδρέας Μερακλής, Δημήτρης Χρίστου, Αθανάσιος Καμπάκης, Μάριος Νικολάου. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μάριος Νικολάου.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin