Highlights

Δώρα Κυριάκου: ”Το Αγροτικό Ποδόσφαιρο πρέπει να μπει στις προτεραιότητες της Πολιτείας”

by: poH7el9e

0

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας με ομάδες, διοικητικά στελέχη, παράγοντες και ποδοσφαιριστές, η απερχόμενη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΠΟΕΛ, Δώρα Κυριάκου, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας επ’ αφορμής και της πρόσφατης βράβευσής της, εις ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για την προσφορά της στην ΠΟΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας:

1) Μετά από αρκετό καιρό προσφοράς και συμβολής στο Δ.Σ της ΠΟΕΛ, αποχωρείς. Πόσα χρόνια υπηρέτησες την ΠΟΕΛ και το Αγροτικό ποδόσφαιρο γενικότερα από το πόστο σου;

Υπηρέτησα την ΠΟΕΛ και γενικά το Αγροτικό ποδόσφαιρα, μια θητεία, από το 2021 μέχρι σήμερα.

2) Ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά την αποχώρησή σου και ποια η επόμενη μέρα για εσένα ; Θα συνεχίσεις να έχει παρουσία με άλλο τρόπο ή από άλλο πόστο ;

Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός εκ μέρους μου, κατά πόσο θα έθετα εαυτό στη διάθεση της Γενικής Συνέλευση για επανεκλογή και τελικά αποφάσισα να μην ξανά διεκδικήσω. Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί και βασικά είναι έλλειψή χρόνου μιας και καταπιάνομαι με πολλά διαφορετικά πράγματα στην καθημερινότητα μου.

Ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη απόφαση γιατί αφενός δέθηκα συναισθηματικά με εξαιρετικούς ανθρώπους και συνεργάστηκα άψογα με όλο το οικοδόμημα της ΠΟΕΛ και αφετέρου ο χώρος του αθλητισμού, είτε αυτός έχει να κάνει με ποδόσφαιρο ή με άλλα αθλήματα, πάντα με συναρπάζει. Αυτοί είναι εξάλλου και οι λόγοι για τους οποίους θα συνεχίσω να είμαι κοντά στην ΠΟΕΛ και να προσπαθώ να στηρίζω τόσο τους ανθρώπους της όσο και γενικότερα το αγροτικό ποδόσφαιρο.

3) Κατά την διάρκεια της παρουσίας σου στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, αναμφίβολα, μέσω συλλογικών προσπαθειών πετύχατε αρκετά. Είσαι ευχαριστημένη από τα όσα καταφέρατε;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ως νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, είχαμε πολλές προκλήσεις και αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες αλλά θέλω να πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είχαμε μια παραγωγική τριετία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι αποφάσεις και δράσεις μας είχαν ως απώτερο στόχο το κοινό καλό των σωματείων μας και γενικά του κοινωνικού αθλητισμού. Το πόσο πετυχημένο είναι το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο είναι κάτι που θα το κρίνει η ιστορία και ο κόσμος της ΠΟΕΛ.

4) Ένα δικό σου καταληκτικό σχόλιο και ένα μήνυμα προς όλους όσους ασχολούνται με το Αγροτικό Ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, είναι για εμένα προσωπικά, το καλύτερο μέσο για μια σωστή κοινωνία και για ένα καλύτερο μέλλον. Το κράτος θα πρέπει να επενδύσει σε αυτούς τους δύο τομείς και με πολιτική βούληση να κάνει τομές, να προγραμματίσει νέους σχεδιασμούς και να αναπτύξει τις αθλητικές υποδομές.

Οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία, οι εθελοντές, οι ποδοσφαιριστές, οι μικρές κοινότητες και συνοικίες και γενικά όλοι και όλα, όσα απαρτίζουν τον αγνό κοινωνικό αθλητισμό, το Αγροτικό Ποδόσφαιρο, αξίζουν και πρέπει να μπουν στις προτεραιότητες της πολιτείας γιατί έχουν και ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση των νέων και κατ’ επέκταση της Κυπριακής Κοινωνίας.

 

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin