Highlights

Δήμος Πατρέων: ”Ενθουσιασμένη η Κυπριακή αποστολή από την Πάτρα και τη φιλοξενία”

by: poH7el9e

0

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων, αναφορικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΠΟΕΛ στον Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+:

Την Παρασκευή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας (Π.Ο.Ε.Λ.) στην πόλη μας.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΛ είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας και ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος και με τα στελέχη της δημοτικής αρχής στον αθλητισμό Βασίλη Ζώτο, Ηλία Γεωργακόπουλο, Αργύρη Αργυράτο, Θόδωρο Αργυράτο με τον οποίο συζήτησαν για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εργαζομένων «Κώστας Δαβουρλής» και τον Δημήτρη Σουγλέρη ο οποίος είχε και την ευθύνη της φιλοξενίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η σύσκεψη της αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ και τα μέλη του Δ.Σ. Σταύρο θεοδωρόπουλο, Δημήτρη Σαρή και Κώστα Αγγελόπουλο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αρχαία Ολυμπία η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.Λ. επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πύργου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Στάθη Κανή και τον Αντιδήμαρχο Νώντα Κυριαζή και το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, που συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Δημάρχου Σωτήρη Παπαηλιού.

Το καλύτερο όμως ο υπεύθυνος της φιλοξενίας Δημήτρης Σουγλέρης το φύλαξε για την τελευταία ημέρα, που πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου 5 Χ 5 Παλαιμάχων Πάτρας – Λευκωσίας, αφού προηγήθηκε επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Μουσείο Ποδοσφαίρου, στο οποίο συναντήθηκε με τον πρόεδρο των παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας Τάκη Λαμπρόπουλο.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΛ Χρηστάκης Γεωργίου δήλωσε για την επίσκεψη στην Πάτρα:

«Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε εγκάρδια τον Έντιμο Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο, τα αθλητικά στελέχη της δημοτικής αρχής Πάτρας και τους εργαζόμενους του Δήμου για τη θερμή υποδοχή και τη συγκινητική φιλοξενία. Ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να επισκεφτούμε το Δήμο Πατρέων, να γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε με τους πρωτεργάτες ενός Δήμου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με την οργάνωση, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των αποφάσεων και των πράξεων του, την αποτελεσματικότητα και φυσικά για τη διεκδικητικότητα του προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων του Πατραϊκού λαού. Επιστρέψαμε στην Κύπρο με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, εμπνευσμένοι από την Αθλητική, Κοινωνική και Πολιτιστική δράση του κ. Πελετίδη και των συνεργατών του, με στόχο να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους εθελοντές και τους αθλητές των Σωματείων μελών μας, καθώς επίσης και για να διεκδικήσουμε για το Κυπριακό Αγροτικό Ποδόσφαιρο. Θεωρούμε ότι έχει ολοκληρωθεί μια ιστορική επίσκεψη και ευχόμαστε να επαληθευτούμε»

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και εκπρόσωποι Ποδοσφαιρικών Συλλόγων μελών της Π.Ο.Ε.Λ. οι οποίοι δήλωσαν σχετικά:

Αντρέας Χατζηλαζάρου. Ταμίας Δ.Σ. του Σωματείου ΑΟΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ Λακατάμιας «Η επίσκεψη μας στην Πάτρα με την Π.Ο.Ε.Λ. για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον κοινωνικό αθλητισμό, ήταν γεμάτη από μοναδικές εμπειρίες και σημαντικές γνώσεις. Προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει στις συναντήσεις που είχαμε με τις τοπικές αρχές του Δήμου, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό και το πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία να υπάρχουν δωρεάν δομές ως προς την άθληση, τον πολιτισμό, και την ευημερία του πολίτη. Η αποστολή στην Πάτρα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που μας επέτρεψε να μάθουμε πολλά και να γνωρίσουμε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές ευαισθησίες με μας»

Μάριος Αχιλλέως. Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου ΔΟΞΑ Δευτεράς:

«Ως εκπρόσωποι των Σωματείων της Π.Ο.Ε.Λ. πήραμε πολλά πράγματα στις αποσκευές μας, όπως γνώση, συμβουλές και πρωτοποριακές ιδέες. Ως Πρόεδρος του Σωματείου ΔΟΞΑ Δευτεράς συγχαίρω τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελούν για τα άπορα παιδιά και τις χαμηλά αμειβόμενες οικογένειες στην κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων. Είναι παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία τους για προσφορά διαπαιδαγώγησης, άθλησης και σίτισης προς όλα αυτά τα παιδιά. Θεωρώ πως η κάθε τοπική κοινωνία θα πρέπει να ακολουθήσει τα χνάρια του Δήμου Πατρέων. Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσουν το μεγάλο έργο που επιτελούν και εμείς θα είμαστε κοινωνοί του έργου τους και θα μεταφέρουμε στην Κύπρο μας το έργο που επιτελείται»

Βαλεντίνος Σάββα. Προπονητής Προσφυγικού Σωματείου ΕΛΠΙΔΑΣ Αφάνειας:

«Αξιολογώντας το σύστημα διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων της Ελλάδας, θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τη δική μας προσπάθεια για εισηγήσεις στις ομοσπονδίες και τοπικές αρχές,. Ουσιαστικό συμπέρασμα είναι ότι μόνο ο Δήμος Πατρέων στηρίζει τα τοπικά πρωταθλήματα κυρίως στο γηπεδικό. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι η νοοτροπία, καθώς οι ομάδες δουλεύουν  με επενδύσεις σε υποδομές και ακαδημίες με μακροχρόνιους στόχους και δεν κοιτάζουν μόνο το σήμερα.»

Από την πλευρά του Δήμου Πατρέων ο Δημήτρης Σουγλέρης δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία αγροτικού ποδοσφαίρου της Κύπρου επέλεξε την πόλη μας για ανταλλαγή γνώσεων στον αθλητισμό μας τιμά. Καταδεικνύει ότι οι προσπάθειες μας αυτά τα 10 χρόνια έπιασαν τόπο κι έφεραν την πόλη μας από ουραγός που ήταν στην πρώτη γραμμή. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που μετά την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τους εγχώριους αθλητικούς φορείς, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάπτυξη και ουσιαστικών διεθνών σχέσεων στον αθλητισμό»

 

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin