Highlights

Αφιέρωμα στο μεγάλο Φεστιβάλ της ΠΟΕΛ – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν

by: poH7el9e

0

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Π.Ο.Ε.Λ. που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στο πάρκο Αγίου Γεωργίου – Αμφιθέατρο Λακατάμιας, υπό την Αιγίδα της Δημάρχου Λακατάμιας, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το ρόλο του αθλητισμού ενάντια στις εξαρτήσεις.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος η έντιμη Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Φωτούλας Χατζήπαπα, ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού εκ μέρους της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Άντρος Γιατρού και Άντρος Ευθυμίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι Σωματείων, ποδοσφαιριστές και πλήθος κόσμου.

Αρχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε μέρος η ιστορική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΠΟΕΛ και ΠΑ.Σ.Π. Ένα μνημόνιο που έχει ως στόχο την στήριξη του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της ΠΟΕΛ και την εξασφάλιση όσο το δυνατών περισσότερων προνομίων και δικαιωμάτων όπως αυτά που απολαμβάνει ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΛ Χρηστάκης Γεωργίου και εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. ο εκτελεστικός πρόεδρος του, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας και Ολυμπιακού ανέλυσαν μέσα από τα δικά τους βιώματα το ρόλο που διαδραμάτισε στη δική τους ζωή η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και τα θετικά που αποκόμισαν, μεταξύ των οποίων ήταν η αποφυγή κάθε λογής εξάρτησης είτε αυτή αφορούσε ουσίες ή /και συνήθειες.

Παρότρυναν τους ποδοσφαιριστές της ΠΟΕΛ να συνεχίσουν να είναι αθλητικά ενεργοί έχοντας το ποδόσφαιρο στη ζωή τους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία τους με το σύνδεσμο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Ο εκπρόσωπος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου κ. Στυλιανού τεκμηρίωσε επιστημονικά τη σημασία της υγιούς ενασχόλησης, όπως είναι το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός, ενώ οι εθελοντές μέλη των σωματείων, εξήραν με τη σειρά τους τα θετικά που έχουν να αποκομίσουν οι ποδοσφαιριστές τους και γενικά οι τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται μέσα από τα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ.

Επικρότησαν τις κινήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ομολόγησαν ότι παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη δράση και να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο του αγροτικού ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα πρόσφατα βήματα προόδου αλλά δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους όσον αφορά τα θέματα γηπεδικών υποδομών και ασφάλειας εκ μέρους της πολιτείας.

Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συζήτησης όλοι μαζί, καλεσμένοι, διοικούντες ποδοσφαιριστές και παράγοντες συνέφαγαν και διασκέδασαν αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός πέραν όλων των άλλων ενώνει και κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το Φεστιβάλ:

 

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin