Highlights

ΑΠΕΑ Αλάμπρας: Προβολή της ταινίας «Λουλούδια και σφαίρες»

by: poH7el9e

0

Μέσω ενημέρωσής της, η ΑΠΕΑ Αλάμπρας γνωστοποίησε την προβολή της ταινίες ”Λουλούδια και Σφαίρες” στο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του φασιστικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής.

Αναλυτικά η ενημέρωση και όλες οι πληροφορίες:

Των Πανίκκου Χρυσάνθου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ με αφηγητή τον Γιώργο Λιασή.

Τρίτη 18 Ιουλίου και ώρα 19:45 στο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας

Είσοδος Δωρεάν

Ο Γιώργος Λιασής, που μαζί με τον Χουσεΐν Ακανσόι, «πρωταγωνιστούν» με τις μαρτυρίες τους για τις τραγωδίες στο Παλαίκυθρο και στη Μάραθα-Σανταλάρη, είναι οι ήρωες της ταινίας αλλά και πρωταγωνιστές στην προσπάθεια η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα, να ανοίξουν λεωφόροι προς την ειρήνη.

Ο Γιώργος Λιασής έζησε και επέζησε του μακελειού στο Παλαίκυθρο. Εκεί οι εγκληματίες, στις 17 Αυγούστου 1974, σκότωσαν 17 άτομα -από βρέφος 6 μηνών μέχρι γέροντα 73 χρόνων. Ο Ακανσόι επέζησε του μακελειού σε Μάραθα-Σανταλάρη-Αλόα όπου επίσης επαναλήφθηκαν οι αγριότητες με δολοφονίες εν ψυχρώ μικρών παιδιών και γερόντων. 126 άτομα, συνολικά, σφαγιάστηκαν από Ε/κ φασίστες στις 14 Αυγούστου 1974.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του φασιστικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής.

Ομιλητής: Χρίστος Χριστόφιας, Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας & Βουλευτής Κερύνειας

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή των Πανίκκου Χρυσάνθου και Γιώργου Λιασή.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin