Highlights

Εκτενές αφιέρωμα της ΧΑΡΑΥΓΗΣ για την ΑΠΕΑ Αλάμπρας !

by: poH7el9e

0

Διαβάστε αναλυτικά, το εκτενές αφιέρωμα της ΧΑΡΑΥΓΗΣ για την ομάδα της ΑΠΕΑ Αλάµπρας καθώς και τις ευχαριστείες του σωματείου τόσο προς την ”Χ” και την ιστοσελίδα dialogos.com αλλά και φυσικά προς την ίδια την ΠΟΕΛ για την ακούραστη και καθημερινή της δουλειά με  σκοπό την αναβάθμιση του πρωταθλήματος αλλά και του αγροτικού ποδοσφαίρου συνολικότερα:

Με περηφάνια µιλά στη «Χαραυγή» για την ιστορία και την προσφορά της ΑΠΕΑ Αλάµπρας ο πρόεδρος του σωµατείου, Μάριος Αριστοδήµου. «∆ηµιουργήθηκε από συγχωριανούς προοδευτικούς ανθρώπους και πρεσβεύει τις αρχές της Αριστεράς. Αρχικά έφερε την ονοµασία Νεολαία Αλάµπρας, µετά έγινε Ε∆ΟΝ Αλάµπρας και από το 2012 είµαστε η Αθλητική Πολιτιστική Έπαλξη Αλάμπρας. Το οίκηµά μας έχει ανεγερθεί µετά τον πόλεµο του 1974, µε εθελοντική εργασία από τα µέλη και τους φίλους του σωµατείου. Η ποδοσφαιρική οµάδα δηµιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950. Η ΑΠΕΑ Αλάµπρας είναι ένα από τα ιδρυτικά µέλη που πρωτοστάτησαν στη δηµιουργία της ΠΟΕΛ».

Ως την πιο σηµαντική κοινωνική προσφορά της οµάδας και του σωµατείου, ο Μ. Αριστοδήµου θεωρεί την προσφορά υγιούς απασχόλησης στους νέους. «Τους κρατάµε µακριά από τους πειρασµούς των ουσιών», σηµειώνει. «∆ιεξάγονται δύο φορές την εβδοµάδα προπονήσεις και την Κυριακή έχουµε παιχνίδι και οι νέοι µας είναι απασχοληµένοι».

«Η οµάδα µας συµµετέχει, όµως, και σε άλλες δραστηριότητες, όπως ήταν η εκστρατεία που έκανε η ΠΟΕΛ για τη συλλογή ρούχων για το Πουρνάρα. Και συνεχίζουµε τη συλλογή ρουχισµού σε συνεργασία µε το ΣΚΕ Αλάµπρας, ώστε να πηγαίνουν τα ρούχα αλλά και τρόφιµα σε χωριανούς µας και άλλα άτοµα που τα έχουν ανάγκη. Επίσης, το σωµατείο συµµετέχει και διοργανώνει διάφορες δράσεις κοινωνικής προσφοράς προς την κοινότητα. Τον περασµένο χειµώνα διοργανώσαµε εθελοντική εκστρατεία καθαριότητας στο χωριό µε τους ποδοσφαιριστές και τους φίλους του σωµατείου. Η εκστρατεία κάλυψε όλη σχεδόν την κοινότητα. Είµαστε ανοικτοί σε όποιον µας ζητήσει βοήθεια», κατέληξε ο Μάριος Αριστοδήµου.

Όπως συµπληρώνει ο Λοΐζος Χρίστου, µέλος του σωµατείου, στο πλαίσιο της εκστρατείας για το Πουρνάρα, η ΑΠΕΑ πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία µε την Ελπίδα Γουρρίου ανέβασαν πανό µε µηνύµατα κατά του ρατσισµού και της ξενοφοβίας ως µια κίνηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Ο Λοΐζος πρόσθεσε πως το σωµατείο διοργανώνει και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγµα θεατρικές παραστάσεις.

Ως πιο σηµαντικό πρόβληµα ο πρόεδρος της ΑΠΕΑ θεωρεί το οικονοµικό. «Η κοινότητα δεν έχει γήπεδο και αναγκαστικά πρέπει να νοικιάζουµε γήπεδο για τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Αυτό από µόνο του διπλασιάζει το οικονοµικό κόστος της οµάδας. Η οµάδα πέρσι έπαιζε στο γήπεδο της Αναγέννησης Λυθροδόντα και είχαµε πολύ καλή συνεργασία. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουµε εκεί και µε τη νέα χρονιά», σηµειώνει.

Όπως τονίζει ο Λοΐζος Χρήστου, η µόνη βοήθεια που έχουν τα σωµατεία είναι η χορηγία που παίρνουν από τον ΚΟΑ, που είναι περίπου 1.000 ευρώ. Το µίνιµουµ, όµως, που χρειάζεται για να διατηρηθεί η οµάδα είναι δέκα χιλιάδες ευρώ. «Σε όλες τις κατηγορίες της ΚΟΠ καλύπτονται οι διαιτητές, στο αγροτικό όχι. Είσαι αναγκασµένος να πληρώνεις τους διαιτητές και το γιατρό σε κάθε επίσηµο παιχνίδι. Τα κόστη για τα εντός έδρας παιχνίδια, αν υπολογίζεις ότι πληρώνεις γιατρούς και διαιτητές, ανέρχονται περίπου στις 2.500 χιλιάδες ευρώ», εξηγεί.

Για τους λόγους αυτούς, µεταξύ άλλων, η βοήθεια που προσφέρουν οι χορηγοί είναι πολύτιµη. Όπως µας εξήγησε ο Μάριος Αριστοδήµου, «υπάρχει στήριξη ιδιαίτερα από τρεις επιχειρήσεις που συνεισφέρουν σηµαντική οικονοµική βοήθεια στην οµάδα. Αυτοί είναι η αίθουσα δεξιώσεων Χριστιάνα, το Eurofresh και ο εισαγωγέας Αντρέας Ιακωβίδης. Ενόψει και της νέας χρονιάς θα προσπαθήσουµε να ανανεώσουµε τη συνεργασία µας και θα αποταθούµε και σε άλλο κόσµο», συµπλήρωσε.

Ο Λοΐζος Χρήστου είναι έντονος όταν δηλώνει ότι «υπάρχει γενικότερα από την πολιτεία µια αδιαφορία. Με την επαναδραστηριοποίησή µας και µε την εκλογή της νέας ηγεσίας της ΠΟΕΛ βλέπουµε ότι οι άνθρωποι κάνουν διάφορες ενέργειες για να στηρίξουν το αγροτικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει όµως η απαιτούµενη στήριξη από την πολιτεία για να επιβιώσουν τα σωµατεία. Αν δεις πόσες οµάδες είχε το αγροτικό ποδόσφαιρο πριν 10-15 χρόνια και πόσες µπόρεσαν να επιβιώσουν, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι πολλές δεν µπορούν να αντεπεξέλθουν οικονοµικά και βάζουν λουκέτο», σηµειώνει.

Την οικονοµική στήριξη, τονίζει ο πρόεδρος του σωµατείου, την παίρνουν από τα µέλη και τους φίλους του σωµατείου που αγκαλιάζουν κάθε ενέργειά του. «Τη νέα χρονιά θα εκδώσουµε εισιτήρια διαρκείας και αναµένουµε ότι ο κόσµος της κοινότητας θα συµβάλει στην προσπάθεια να διατηρηθεί το σωµατείο και η ποδοσφαιρική οµάδα», συµπλήρωσε.

Ο Λοΐζος Χρήστου ανέφερε ότι τη φετινή χρονιά αντιµετώπισαν πολλά προβλήµατα. Με πικρία τόνισε ότι «χρησιµοποιούµε τις παλιές στολές που είχε η οµάδα πριν 9 χρόνια, γιατί δεν έβγαινε το κονδύλι για να αγοράσουµε καινούργιες. Τυπώσαµε τους καινούργιους µας χορηγούς πάνω στις παλιές στολές για να µπορέσουµε να συµµετέχουµε στο πρωτάθληµα. Φέτος είχαµε και αρκετά έξοδα για τα δελτία υγείας που είναι ένα σηµαντικό κονδύλι. Επίσης, αγοράσαµε καινούργιο ποδοσφαιρικό εξοπλισµό που είναι επιπλέον κόστος. Οι βενζίνες είναι εκτός κονδυλίων, τις βάζουµε από τις τσέπες µας. Τα επωµιζόµαστε όλοι προσωπικά». Στα θετικά καταγράφεται πως η ΠΟΕΛ πήρε την πρωτοβουλία και την επόµενη χρονιά θα παρέχει την πρώτη επίσηµη στολή στις οµάδες.

Ο πρόεδρος της οµάδας εξέφρασε την εκτίµησή του προς τους ποδοσφαιριστές λέγοντας ότι οι παίκτες όχι µόνο δεν πληρώνονται, αλλά βοηθούν και σε όποια δράση κάνει το σωµατείο. «Ο προπονητής µας παίρνει ένα µικρό µισθό ως οδοιπορικά. Χάνει από τη δουλειά του για να έρχεται στις προπονήσεις και του δίνουµε ένα µικρό ποσό για να καλύψει τα έξοδα του. Οι ποδοσφαιριστές µας ούτε καν οδοιπορικά δεν µας ζητούν και αυτό είναι προς τιµήν τους».

 

Οι ευχαριστείες του σωματείου :

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin