Highlights

ΕΑΣ Αγίου Δομετίου και ποδόσφαιρο μέσα από την ιστορία!

by: poH7el9e

0
Δείτε την ανάρτηση του ΕΑΣ Αγίου Δομετίου στα ΜΚΔ με μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της ομάδας:
Ο ΕΑΣ (Εθνικός Απελευθερωτικός Συνασπισμός) Αγίου Δομετίου ιδρύθηκε το 1948, απο την ενοποίηση των σωματείων Αετός και Πρόοδος Αγίου Δομετίου.
Με την έναρξη της λειτουργίας της ποδοσφαιρικής του ομάδας συμμετείχε στις διοργανώσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας (ΠΟΕΛ), στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Το καλοκαίρι του 1985 η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) αποφάσισε τη δημιουργία της Δ΄ κατηγορίας.
Ο ΕΑΣ ήταν ανάμεσα στις ομάδες που επελέγησαν από τη ΣΤΟΚ για να συμμετάσχει στο πρώτο πρωτάθλημα της κατηγορίας και έτσι εντάχθηκε στις τάξεις της ΚΟΠ. Στην πρώτη του συμμετοχή στη Δ΄ κατηγορία, την περίοδο 1985-86, τερμάτισε στην έκτη θέση του ομίλου του.
Την επόμενη περίοδο τερμάτισε στην 14η θέση και υποβιβάστηκε στα αγροτικά (τοπικά) πρωταθλήματα. Ακολούθως συνέχισε να αγωνίζεται στις διοργανώσεις της ΠΟΕΛ μέχρι το 2014 οπόταν και ανέστειλε την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του.
Παρόλο του ότι ο ΕΑΣ ανέστειλε την λειτουργία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι η 2η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της ΠΟΕΛ με 6 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο. Το 2024 επαναλειτούργησε ξανά το ποδοσφαιρικό του τμήμα υπό την διεύθυνση εξωδιοικητικής Επιτροπής και εγγράφηκε ξανά στο δυναμικό της ΠΟΕΛ όπου αναμένεται να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα 2024-25.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin